Добре е да знаете…

 Данъчно задължените лица (ДЗЛ) на територията на Община Дупница е добре да знаят, че относно ползване на облекчения за заплащане на данъци са длъжни да се явят в сградата на общинска администрация и лично да заявят желанието да се възползват от възможността за облекчение. За целта те трябва да предоставят съответните документи доказващи обстоятелства както следва:

1. За освобождаване от ДНИ, върху която са построени сградите представляващи храмове, молитвени домове и др.- чрез попълване на коригираща декларация по чл.14 от ЗМДТ и документ удостоверяващ че въпросната партида представлява молитвен дом на законно регистрирано вероизповедание, които се използва за богослужебна дейност  и не се използва със стопанска цел, несвързана с пряката му дейност

2. За освобождаване от ТБО на прилежащата земя и на обектите, върху която са построени сградите представляващи храмове, молитвени домове и др.- чрез попълване на коригираща декларация по чл.14 от ЗМДТ и документ удостоверяващ че въпросната партида представлява молитвен дом на законно регистрирано вероизповедание, които се използва за богослужебна дейност  и не се използва със стопанска цел, несвързана с пряката му дейност.

3. За леки автомобилите с катализатор и мощност до 74 KW ( но без категории Евро 3, Евро4, Евро5, Евро6, и EEV) след 01.01.2014г. ще бъдат освобождавани от 30% от дължимият данък – за декларираните до момента декларациите ще се обработят автоматично съобразно базата данни на отдел Местни данъци такси и попълнените декларации от ДЗЛ, не е необходимо допълнителни заявления от ДЗЛ. За новопридобити, дължимият данък ще се определя  чрез подаване на коригираща декларация от ДЗЛ с прикрепени към нея копие на регистрационен талон (голям) доказващ съответната екологична категория или документ издаден от компетентен орган доказващ съответната категория и документ за действащо катализаторно устройство. Намалява се данъкът след 01.01.2014г.

4. За леки автомобилите мощност до 74 KW включително и съответстващи на екологичните категории   Евро 3, Евро4  – освобождаване от 50% от дължимият данък чрез подаване на коригираща декларация от ДЗЛ с прикрепени към нея копие на регистрационен талон (голям) доказващ съответната екологична категория или документ издаден от компетентен орган доказващ съответната категория. Намалява се данъкът след 01.01.2014г.

5. За леки автомобилите мощност до 74 KW включително и съответстващи на екологичните категории   Евро 5, Евро 6  – освобождаване от 60% от дължимият данък чрез подаване на коригираща декларация от ДЗЛ с прикрепени към нея копие на регистрационен талон ( голям ) доказващ съответната екологична категория или документ издаден от компетентен орган доказващ съответната категория. Намалява се данъкът след 01.01.2014г.

6. За товарните автомобили, влекачите за ремарке и седлови влекачи с двигатели, съответстващи на екологичните категории Евро 3, Евро 4  – освобождаване от 40% от дължимият данък чрез подаване на коригираща декларация от ДЗЛ с прикрепени към нея копие на регистрационен талон ( голям ) доказващ съответната екологична категория или документ издаден от компетентен орган доказващ съответната категория. Намалява се данъкът след 01.01.2014г.

7. За товарните автомобили, влекачите за ремарке и седлови влекачи с двигатели, съответстващи на екологичните категории Евро 5, Евро 6 и  EEV – освобождаване от 50% от дължимият данък чрез подаване на коригираща декларация от ДЗЛ с прикрепени към нея копие на регистрационен талон ( голям ) доказващ съответната екологична категория или документ издаден от компетентен орган доказващ съответната категория. Намалява се данъкът след 01.01.2014г.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien