Децата на „Марек“ се завърнаха от Швеция, след като отпаднаха от бъдещия шампион (СНИМКИ)

Детският отбор на "Марек" се завърна от Швеция, където взе участие в световното клубно детско първенство, известно като "Готия къп". Малките таланти отпаднаха на 1/32-финал от "Бразилиен" след 0:4, като впоследствие именно тимът от ЮАР стана шампион в тази възраст (до 15 год), след победа на финала с 3:0. През цялото време на престоя в Гьотеборг, с децата бяха изпълнителният директор на "Актавис" ЕАД Илия Пашов, директор "Комуникации" на компанията Радослава Ганозова и вицепрезидентът Питър Бергуист, които финансираха изцяло участието на децата и цялата българска делегация. "Преживяването за децата бе неописуемо. Дори и ние с Иво Паргов и Янек Кючуков като излязохме на "Улеви" пред над 60 000 зрители на откриването се почувствахме специални, а представете си какво е било на децата. Изпитахме удоволствие от прекрасните терени и условия и най-вече от възможността да сверим часовниците си с другите страни. Макар да бяхме с отбор, който бе с година, две, че и с три по-малък от съперниците, играхме като равни с равни. Важното бе да дадем шанс на талантливите момчета да видят и да се докоснат до най-силните, а не да търсим само и единствено класиране. И постигнахме успешен резултат с това. Като тактика и техника бяхме с класа над другите, които ни биеха с физика, а в тази възраст това е от първостепенно значение. Момчетата обаче успяха да се преборят дори и с това и не се уплашиха нито за миг. Самият факт, че мнозина колеги дойдоха да ни поздравят заради играта и да изкажат впечатленията си от мъжката игра и характер, говори много. Това преживяване остава за цял живот на тези деца, а надявам се, че ще бъде и допълнителен стимул за кариера", коментира Анжело Кючуков. "Всички момчета благодариха и на г-н Бергуист, г-н Пашов и г-жа Ганозова, но и аз искам от свое име, и от името на всички родители и деца да им благодаря отново. Това, което направиха за тези деца, няма как да се оцени, защото плодовете остават да се берат цял живот. В последния ден от престоя, цялата група ни заведоха в най-големия лунапарк на Скандинавите, където беше неописуемо, а децата бяха изключително щастливи. Благодаря още веднъж на хората от "Актавис" за радостта и усмивките на тези 20 деца", заключи Анжело Кючуков.

След пристигането на "Аерогара София", целият отбор се отправи директно за "Овча купел", където изгледаха срещата на мъжия отбор на "Марек" със "Славия". Изпълнителният директор на "Актавис" Илия Пашов обеща на децата, че ще следи изкъсо резултатите в първенството на България и обеща да дойде на някои от мач, както не изпусна нито един двубой в Гьотеборг.

zadupnitsa.com

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Print Friendly

1 Коментар на Децата на „Марек“ се завърнаха от Швеция, след като отпаднаха от бъдещия шампион (СНИМКИ)

  1. Като родител на едно от децата посетили турнира „Готия къп“искам да изкажа свята благодарност на ръководството на „Актавис“, на ръководителите на ФК „Марек“, на треньорите и на кмета на община Дупница.
    Уверявам ви ,че впечатленията на тези деца от преживяното са незабравими.
    Искам и на тях да благодаря за мъжкото представяне и да им пожелая още много такива вълнения.
    БЛАГОДАРЯ!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien