Депутатът Калфин и областният Янев се срещнаха с хората в община Сапарева баня

Народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ – Кюстендил Кирил Калфин се срещна в приемния си ден с жители на община Сапарева баня. При огромен интерес премина откритата приемна на депутата от ГЕРБ, като освен сапаревобанци, въпросите си поставиха и жители на съседните населени места – Ресилово, Овчарци и Сапарево.

На приемната бе поет ангажимент ПП ГЕРБ да дари средства за изграждането на паметникa на Левски в Сапарева баня. За благородната кауза Кирил Калфин обеща дарение от областната структура на ГЕРБ в размер на 500 лв. Инициативата за направата на монумента е на кмета на общината Калин Гелев и на сдружение "Светлина – 2015", а средствата, необходими за изграждането му, са в размер на няколко хиляди. Народният представител Калфин също е част от инициативния комитет за направата на бюст-паметник. Само преди броени дни, навръх 3 март, бе направена и първа копка за поставянето му. Очаква се монументът да бъде открит официално на 18 юли – рождената дата на Апостола на свободата.

По покана на Кирил Калфин на приемната присъстваха и областният управител Виктор Янев, кметът на Сапарева баня Калин Гелев и председателят на местния парламент Иван Куйов. Общинският съветник на политическата сила в Сапарева баня Николай Мертекчийски също чу от първа ръка проблемите на съгражданите си. "В по-голямата част от поставените въпроси отношение взема местната власт или областният управител. Мисля, че такива комплексни приемни ще се превърнат в една добра практика, тъй като въпросите се решават бързо и резултатно", коментира Калфин.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien