Инж.Чимев: На пустеещата земя в центъра на жк. „Бистрица“ искам да построим детска градина, започнахме процедура

Инж.Методи Чимев

Новата детска градина, която има намерението Община Дупница да изгради ще бъде в центъра на най-големия жилищен квартал – жк. "Бистрица". Намерението е на кмета на общината инж.Методи Чимев. Изграждането на нова детска градина е заложено в инвестиционния план за периода 2016-2020, допълват от пресцентъра на администрацията. "Теренът е вече определен, става въпрос за пустеещата земя срещу централната спирка в жк. "Бистрица". Локацията е отлична и съм категоричен в

Коне, боклуци, кал и трева по 2 метра са в центъра на жк. Бистрица.

Коне, боклуци, кал и трева по 2 метра са в центъра на жк. Бистрица.

решението си, да реализираме идеята там. Знаете, че подготвяме много сериозен ремонт в този квартал и детско заведение е повече от необходимо. Там е съсредоточено почти 35% от населението на града и ще бъде от полза за родителите. Предприехме вече необходимите стъпки в посока придобиване на теренът, за да осъществим намерението си. Какво по-хубаво от модерно детско заведение с детски смях, а и изключително удобно като разположение. В противен случай, теренът остава пустеещ-обрасъл в трева и кал, което на мен лично, а и на жителите на квартала няма да бъде естетически приятно да гледат след ремонта на квартала. Детската градина в жк. Бистрица не е нужна, а направо задължителна", коментира инж.Чимев.

Теренът от години е пустеещ, след като собствениците му не предприемаха никакви намерения. Той се използва само за гостуващите циркове, а в останалото време е предпочитано място от безстопанствени кучета, за паша на коне, а в топлите месеци се превръща в развъдник на кърлежи.
В района на жк."Бистрица" и съседните квартали има два филиали, чийто сгради обаче са сериозно амортизирани. Именно изграждането на новата детска градина на практика ще събере тези деца, но вече при модерни условия.

Print Friendly

1 Коментар на Инж.Чимев: На пустеещата земя в центъра на жк. „Бистрица“ искам да построим детска градина, започнахме процедура

  1. А още по-наложително е да се изгради нормален път до новите жилища,които се направиха на мястото на казармата, че от кал и дупки трудно се стига до там.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien