Делегати от Дупница сред учредителите на ПП Народен съюз. Обединението влиза в битката за „Дондуков“ 2

Делегати от община Дупница, сред които общинските съветници от коалиция Народен съюз и отказалия се от мястото си в местния парламент Вергил Кацов, взеха участие във вчерашния, 41-ви извънреден конгрес на Народен съюз, на който няколко партии се обединиха в общ формат и се учреди партия Народен съюз.В новото обединение влизат партия БАСТА, гражданско движение „Бъдеще и развитие за България " и партия Земеделски народен съюз. Председател на новата формация ще бъде досегашният лидер на ЗНС Румен Йончев, а Председател на гражданския съвет – Светлин Танчев, който е сновател на гражданското сдружение "Бъдеще и развитие за България”. В ръководството на Народен съюз, като заместник-председатели бяха предложени и одобрени депутатите Явор Хайтов, който е и заместник-председател на Народното събрание и Георги Ковачев. Една дама, доказала се с лидерски и организационни качества в БАСТА – Мария Кунина, е третият заместник на Йончев. За организационен секретар бе избран Хранимир Генчев.

Вергил Кацов бе избран в 15-членния Изпълнителен съвет на новата партия, което е доказателство за работата на структурата в община Дупница. 96-годишният бай Станке Бързаков от село Крайници бе най-възрастния делеган на Конгреса. Бързаков е един от доайените на земеделското движение в България, лежал заради идеите си три години в Белене.

Целта на новото обединение е по-активното участие на гражданите в политиката чрез експертни групи, които да имат ключова роля във взимането на политическите решения в партията. Левите и десните партии у нас са изчерпали търпението на обществото и затова създават разделение в него, заяви в приветствените си слова на конгреса Румен Йончев. Според него, сред хората доминира усещането за грабеж и че България върви в грешна посока:

Опитите за създаване на политически монопол са очевидни, и именно те пораждат непрестанните протести в обществото. Народът протестира тогава, когато не вижда решение на всеки един от своите проблеми, невъзможността да влияе върху посоката на решенията на развитието на страната отчуждава хората от политическия процес и ги прави имигранти, както в собствената им страна, така и навън. Твърдения, че левите или десните са почтенни, а другите не, устройват само т.нар. "системни партии". Иначе, левите и десните трябва да си разменят властта во веки веков. Това е моделът, който Народен съюз идва, за да разруши и да се създаде един широк, истински политически център. На конгреса на Земеделския народен съюз в НДК присъстваха над 1200 делегати и официални гости, сред които лидерът на АБВ Георги Първанов, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и други.

Print Friendly

1 Коментар на Делегати от Дупница сред учредителите на ПП Народен съюз. Обединението влиза в битката за „Дондуков“ 2

  1. само не разбрах как присъстваха над 1200 делегати ,след като бяха 360/400 г-н Генчев?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien