ЧИТАТЕЛИ НЕДОВОЛСТВАТ! Пешеходната пътека при полицията в Дупница е излишна, създава задръствания и суматоха

Поредният читателски сигнал бе изпратен до нас от явно недоволни шофьори в Дупница. Обект на сигнала е пешеходната пътека срещу сградата на Районно полицейско управление в Дупница. "Това е най-измислената пешеходна пътека в града. Само на метри от най-натовареното кръстовище в града, регулирано със светофарна уредба, пешеходни пътеки, а и подлез за минувачите. В същото време срещу полицията тази пешеходна пътека създава само главоболия и суматоха, особено в най-натоварените часове на деня. Заради нея се образуват постоянно тапи и задръствания в следствие на пресичащи хора, като опашките стигат до кръговото кръстовище и суматохата е още по-голяма. Допълнително, ако погледнете даже на 30 метра след нея има отново пешеходна пътека и завой към един от големите паркинги, които се използват и също създават хаос в движението. Тази пешеходна пътека при полицията трябва да бъде премахната, за да се улесни движението на автомобили и да няма предпоставки за катастрофи. А и всеки шофьор минава бавно в този район, защото всеки знае, че там е полицейското управление и винаги такива. Едва ли е проблем на някой да направи още 20 крачки и да пресече при светофарите или мине през подлеза", възмущават се гражданите, които са изпратили мейла си до нас.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ако искате да ни сигнализирате за какъвто и да било проблем, можете да го направите на нашия мейл: za_dupnitsa@abv.bg или на нашата фейсбук-страница.

Print Friendly

28 Коментари на ЧИТАТЕЛИ НЕДОВОЛСТВАТ! Пешеходната пътека при полицията в Дупница е излишна, създава задръствания и суматоха

 1. това го е писал някой олигофрен

 2. Подкрепям идеята да се махне тази пешеходна пътека защото е излишна.Само създава задръствания.Къде в Европа а и в Авфтика сигурно има пешеходни пътеки на 20 метра една от друга и подлез.Никъде?А ако не знаете,навремето е направена само за партийния секретар на града и партията,който живел отстреща.Но оттогава си е останала.

 3. при работещ подлез пътеката е излишна

 4. To kak e trugnalo da dadem ideq na kmeta da gi napravi prez 20 metra tezi pehexodni pateki

 5. Пътеката си е точно на място. Просто слезте от колите и се раздвижете малко пеша. Непрекъснат поток от коли, всяка почти само с шофьор. За над 500 м. -с колата. Прах, шум и хаос. пък и не щем да плащаме за паркинг. Много по-богати народи ползват велосипеди, малки градски коли или ходят пеша за пазар и др. нужди в града. А ние хем сме бедни, хем нямаме съвременна култура.

  • Да Бе Да! Пътеката въобще не е на място! // 09.05.2015 в 16:22 // Отговор

   1. Въпрос на избор е да се ходи пеша или просто човек да си кара колата!
   2. Заради тази пешеходна пътека цялото кръговото се задръства! Няма логика на зелено колите вместо да се изтеглят и да продължават да карат, те да спират през 2 секунди, понеже някои дето толкова много обичат да се раздвижват ги мързи, та ги боли да отидат да и пресекат на светофара или през подлеза…

 6. Трафик? Задръстване? Тапи? // 09.05.2015 в 16:15 // Отговор

  Какво задръстване ви гони? Вие виждали ли сте задръстване? Почакали сте две минути и айде пешеходците ви криви … селяндури, слезте от колите малко и си разходете дебелите задници .. от единя край надупница , до другия , пеша се стига за половин час… за какви задръствания ми говорите малоумници… и да няма пътека там .. пак ще спирате, защото някой като тръгне да пресича ви е страх от чичко полицай и пак ще му спрете. Това е единствената пътека в града, на която всички олигофрени спират, иначе ако не е пред полицията, никога няма да спрът.

 7. ГЛУПОСТИ!!! Тапи се образуват, заради неправилното паркирана пред обменното бюро двадесет метра по-нагоре. Аз съм майка с малко дете, което до скоро бе в количка, и съм благодарна за тази пешеходна пътека!

  • На 20 м. от тази пешеходна пътека има светофар, там не можеш ли да пресичаш?

   • На този светофар трябва да си спринтьор, за да пресечеш на зелено. Наистина е трудно и за болни възрастни и за майки с малки деца. И като говорим за права не е ли мое право да избирам коя пешеходна пътека ми е по-удобна. Аз също карам кола, но избирам това предимно за работа извън града или по неотложност.

  • Ами пресичай на светофарите. Излишна е, съгласен съм и аз. А за паркиралите при чейнджа коли си права, но къде са тогава полицаите. Раде Б., Какво мислиш?

   • Къде да са? Града е малък познават си се… няма да пишат глоби на дружките си .. 😀

 8. обективен // 09.05.2015 в 18:43 // Отговор

  Фактите са че там минават пешеходци често заради спирката и за да цепят към пазара и църквата. Факт е че се използва, защото е удобна. Факт е че е само на метри от подлеза и светофарите. Факт е и че създава пречки за движение на колите. Фактите са това. И винаги ще бъдат раздвоени хората За и Против. Моето лично мнение е че не трябва да я има.

 9. Анонимен // 10.05.2015 в 7:42 // Отговор

  Всички говорят как е на метри от подлеза, обаче живи и здрави да сте не се сещате за майките с колички и за инвалидите, те как ще минат през нашия съвременен подлез без нито 1 рампа ?

 10. майтапчия // 10.05.2015 в 10:04 // Отговор

  Вярно е,че е по-удобо да не се ползва подлеза,затова има пешеходна пътека на светофара. Вярно е и че някой е усвоил пари за да бъде пригоден подлеза ,както за възрастни,така и за майки с колички, ама подлеза очевидно ,не е удобен.Тогава ?…Ами да се направи така,че онзи дет е проектирал подлеза и другия дет е усвоил средствата целево да си свършат работата качествено или да нарисуват пешеходни пътеки през 20 метра. Още един пример в моя квартал: На градинката Муструков има 2 пешеходни пътеки на 15 метра една от др,обаче вървейки надолу към центъра следващата пешеходна пътека е чак при автото,макар Ловджийска среща да е кръстовище ,което е не по-малко натоварено.Извода: всичко се прави без да се мисли за нуждите на пешеходците и на автомобилния трафик и ако имаш човек на съответното място си поръчваш пешехдна пътека. Готово.

  • Пешеходните пътеки са слагани преди повечеоот 20 години бе пич. Тогава и колите бяха много, много по-малко

 11. Според мен паркирането пред обменното бюро задръства много повече от пешеходната пътека

 12. Джони пешеходеца // 10.05.2015 в 11:02 // Отговор

  КАТ да си следи по зорко за спазване на пътните знаци!
  навсякъде ставаме свидетели на неправилно спрели и паркирали автомобили в Дупница!
  Хората знаци наслагали…..има ги, остава само органите на реда да почнат да глобяват водачите на мпс и ще видите как ще се нормализира в пъти повече обстановката!

 13. По улица „Булаир“ е отвратително придвижването!
  Не се спазват изобщо пътните знаци!
  Всеки спира, където си иска все едно му е бащиния!
  в района на баничарницата след зъболечението, и нагоре към Военната болница няма разминаване в делнични дни! СРАМОТА е бе хора!
  Мислете къде и как паркирате!!!!!!!!!!! това е призив!!!!!!!!!!!

 14. Какъв КАТ,какви пет лева бе драги ми съграждани?Та катаджиите са най големите нарушители,и техните дружки-автоджамбазите.Някой да е видял полицай да си кара колата с колан,не нали.А лично съм видял Раде как си кара и си говори по телефона,а неговите подчинени перат актове на простолюдието за същото.И на пешеходната пътека и е там мястото,не ревете излишно,че ще почакате една минута повече.Пречат колите на джамбазите пред Гугутката,ама тях никой не ги закача,вече ви обясних защо!

  • Съгласен съм с всичко градски,но не и че пешеходната трябва да остане. Няма смисъл от нея,освен че създава задръствания. А пред Гугутката е крайно времр да се сложи край, ама Радослав шефа на КАТ не смее да му скача и си трае

 15. На шофьорите им е излишна, защото само там спазват правилото да пропускат пешеходци.. иначе на другите пешеходни пътеки ще те блъснат, но няма да ти спрат

 16. Като много бързате не минавайте от към Полицията,така ще избегнете тапите.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien