Младежите от ГЕРБ отбелязаха Деня на Европа, посадиха растения с…балони

С пускането на 28 балона в небето над областния град, младите хора от структурата на ГЕРБ – Кюстендил отбелязаха Деня на Европа. Със символичния брой балони – толкова, колкото са и страните – членки на Европейския съюз, младежите напомниха, че сме част от голямото европейско семейство.

DSC00234-1"Към всеки един от балоните сме прикрепили семенца на различни пролетни цвете. Идеята ни е, на мястото, където падне балонът, да поникне растение. Балонът символизира европейските идеи и принципи за свобода, равенство и демокрация. На тези ценности сме носители именно ние, младите хора", споделиха от МГЕРБ. Инициативата символизира това, че всеки гражданин на ЕС има възможност да намери реализация във всяка една държава – членка на Съюза. "Това е национална инициатива, по идея на МГЕРБ – Русе, която ще бъде реализирана от всички младежки структури на партията в страната", обясни  областният лидер на МГЕРБ Мая Станойкова.

Денят на Европа се отбелязва на датата 9 май, когато френският външен министър Робер Шуман прочита историческата декларация за обединение в Европа. На този ден се навършват 70 години от края на най-тежката в историята война – Втората световна и 65 години от декларацията на Шуман.

Print Friendly

2 Коментари на Младежите от ГЕРБ отбелязаха Деня на Европа, посадиха растения с…балони

  1. независим // 09.05.2015 в 15:33 // Отговор

    Срещу една вечер с русата мадама гласувам за ГЕРБ. Още една вечер ако ми пусне и гарантирам още неколко гласа.

  2. Как се казва тази руса перла? Бих гласувал и аз за партията й ако ми пусне

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien