Читалище „Зора” в Дупница с две нови инициативи с медийната подкрепа на zadupnitsa.com

Най-голямото дупнишко читалище стартира новата учебна и творческа година с обновени зали, кабинети и съблекални. Настоятелството е предвидило и газифициране на сградата за предстоящия зимен сезон, което ще се реализира със собствени средства. Продължава приемът на деца и самодейци в школите и съставите, ръководени от доказани професионалисти. Повече за условията за записване на www.zora1858.com.

Като своеобразен прочит на кампанията на zadupnitsa.com „Предай нататък”, читалищната библиотека вчера постави в градинката пред входа на сградата „къщичка” с рафтове, пълни с книги, които гражданите могат свободно да вземат и да прочетат. Кампанията е под наслов „Вземи книга! Прочети, върни или остави друга!”. В шкафовете са поставени и нови книги, дарени на читалището от различни издателства, които са подарък за четящите хора и могат да се взимат свободно – по личен избор. Акцията, която ще продължи целогодишно, е в подкрепа за насърчаване на четенето. Другата родолюбива инициатива е свързана с историята на родния край. Читалище „Зора” отправя предизвикателство към всички общински училища с апела „Осинови паметник!”. Изготвена е пълна и подробна информация за съществуващите паметници на територията на цялата община, която ще се изпрати до училищата, а те трябва да решат кой паметник ще изберат и „осиновят”, за да се грижат за него. В допълнение, в часовете по история, учениците ще научат повече за избрания паметник, ще организират подходящо събитие на датата, която е свързана с него. Отлични инициативи, които zadupnitsa.com приветства и подкрепя. Ще следим тяхното развитие и ще ви информираме за резултатите.

IMG_6020 IMG_6023 IMG_6024 IMG_6027

Print Friendly

2 Коментари на Читалище „Зора” в Дупница с две нови инициативи с медийната подкрепа на zadupnitsa.com

  1. читателка // 25.09.2015 в 21:19 // Отговор

    Браво, за инициативата! Но, защо преместиха Детският отдел от хубавата, слънчева зала и го навряха в тъмното! Така ли мислят за децата на Дупница!!!

  2. читателка // 25.09.2015 в 21:21 // Отговор

    Браво на медията за тази инициатива.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien