ЧЕСТИТО! Наградиха дупничани за най-добра проектна практика

Наградените общо 15 проекти.

Сдружение „Партньори – Дупница” и Регионалният център за устойчиво развитие в Кратово получиха награда за най-добра проектна практика по европейските програми за териториално сътрудничество в България в периода 2007 – 2013 година. Наградата бе връчена по време на Конференцията „Европейско териториално сътрудничество в Република България – постиженията водят до нови перспективи“ от заместник- министъра на регионалното развитие и благоустройството, Деница Николова. Заместник-министърът отличи 15 от най-успешните проекти, изпълнени през предходния програмен период. Тя благодари на всички партньори и бенефициенти по програмите и им пожела успешна съвместна работа и през новия програмен период. При откриване на конференцията, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова каза, че всички наградени проекти са с голям ефект и значимост ”не само защото са добре написани, а и заради резултата, който постигнаха”.

 отляво надясно - Борянчо Мицевски, представител на Регионалния център за устойчиво развитие, координатор на проекта,  Мария Дузова, Директор Дирекция

отляво надясно – Борянчо Мицевски, представител на Регионалния център за устойчиво развитие, координатор на проекта, Мария Дузова, Директор Дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“, МРРБ, Николина Николова, председател на СНЦ „Партньори – Дупница“, Деница Николова, зам.-министър на МРРБ и Георги Илиев, ръководител на проекта.

„Партньори – Дупница” и Регионалният център за устойчиво развитие в Кратово получиха наградата за изпълнението на проекта Rock’n Pop the Borders като най-добра практика при осъществяването на Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония. В периода 2007 – 2013 година по програмата са договорени и изпълнени общо 100 проекта, от които наградените най-добри практики са 3 – “Rock’n Pop the Borders”, „Принос за опазване на трансграничния регион от пожар“, „Българче и македонче – ръка за ръка“.

В рамките на проекта бе създаден международен формат за изява на млади творци на рок и поп музика от България и Македония. В него взеха участие 25 младежки групи от партньорските страни. Проведоха се 3 концерта в Дупница (на Парк Рила) и Куманово, както и онлайн състезание за подбор на най-добрите творби и групи, които събраха над 19 000 души онлайн и жива публика.

Print Friendly

2 Коментари на ЧЕСТИТО! Наградиха дупничани за най-добра проектна практика

  1. Нали на всички ни е ясно, че всичко това е едно голямо бла-бла! Нищо реално, вместо да се занимават с реални проблеми на обществото, те бършат нещо без никаква стойност и значение, заплатите да вървят това е девиза! Договорени и изпълнени 100 проекта, като този рок концерт на парка дето се събраха стотина тинейджъри, половината от които до края се бяха наквасили с бира, а имаше и доста напушени! Та, чвате ли се за какво говорите въобще?!

    • По-смешен коментар не бях чел.Тези хора нямат нищо общо с партии община или който се сещаш.Извини ме,но свали червените очила.Това са млади дупничани,далеч от политиката,които се борят за хляба си посредством знанията и уменията си.Но заради такива като теб които мислят само негативно и вкарвайки политика,скоро няма да се оправим.Дано поне можеш да проумяваш,защото явно ти е трудно мисленето

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien