Бум на фотоволтаици в Дупница

225 са издадените разрешения за строеж от началото 2020 година до средата на миналия месец. Това показва справка от Дирекция „Устройство на територията и строителство“ в Община Дупница. За миналата година издадените разрешения за строеж са 131 броя , а от началото на тази 94. За автокъщи разрешение имат 5 през настоящата година, а за миналата са издадени две. Фризьорските салони са се увеличили само с 3 за последните две години. 35 са разрешенията за строеж или преустройство на сгради с жилищно предназначение, издадени от Община Дупница. За сградите с обществено-обслужващо предназначение разрешителните са 18 от началото на годината до момента, в сравнение с миналата, когато са били 13.
Най много -50 са издадените разрешения за последните 2 години за линейни обекти на техническа инфраструктура – електропроводи, газопроводи, кабели др.
Истински бум се забелязва в изграждането на фотоволтаични инсталации. През миналата година са били едва 6, докато от началото на тази до средата на месец октоври на покрива за производство на електроенергия са издадени разрешения за 19.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien