АНТИРЕКОРД! 2 дни и…започна чупенето на новата детска площадка в село Бистрица

В село Бистрица могат да се "похвалят" с рекорд, но не в положителен смисъл, а в отрицателен. Точно два дни издържа детската площадка, която бе спечелена по проект на Община Дупница пред ПУДООС и вече е за…ремонт.

Люлката (на преден план) издържа точно 2 дни.

Люлката (на преден план) издържа точно 2 дни.

В понеделник започна изграждането й в отредения терен на т.нар. "Велевия площад" в селото. Площадката трябва да бъде готова до края на седмицата, когато трябва да бъде съставен и приемо-предавателен протокол, а отговорност носят Общината и кмета на селото Кирил Огненски. Още с монтажа на първите съоръжения, площадката се изпълни с деца, родители и хора от селото, а районът е на път да се превърне в любимо място за отдих.

Неизвестен или неизвестни засега обаче се оказа, че са счупили едното от съоръженията, точно два дни след монтажа. Темата е широко коментирана в социалните мрежи от живеещи в селото, които не само изразяват възмущението си, но и посочват примери, че въпросната люлка, която е за две деца се оказва, че едновременно е използвана от 6 малчугани.

Не по-различна е ситуацията и в града. Почти няма детска площадка, която да не е с унищожени или частично изпочупени пейки, липсващи оградни елементи, изкъртени детски съоръжения. От "Строителния отдел" към Община Дупница вече ремонтираха изградените по проект детски площадки в кв.Развесена върба и жк.Дупница, както и тези в Парк "Рила". За поредна година се обнови детската площадка на ул. "Симеон Велики", която е най-възстановяваната от изграждането й, като всяка година е напълно унищожена от вандали. Ремонт и монтаж на 2 люлки е извършен в кв."Чавдар войвода", където се възстановява и оградата на спортното игрище. в кв.Бешика се ремонтира детския кът, където също ще се монтират две нови люлки. Предстои възстановяване на площадките в жк.Възход и кв.Байкал.

Print Friendly

2 Коментари на АНТИРЕКОРД! 2 дни и…започна чупенето на новата детска площадка в село Бистрица

  1. Камери навсякъде и солени глоби.Това е решението!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien