Отворен е приемът за ползватели на Дневния център за хора с увреждания в Дупница

Трапезарията за ползвателите.

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания вгр. Дупница започна да набира ползватели на предоставяната услуга. След успешното му приложение, последваха разговори от кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев с представители на държавната власт и Центърът стана делегирана от държавата дейност. На практика, това е и един от най-значимите социални проекти, тъй като ще даде възможност на семействата с такива членове в семействата си да не бъдат ангажирани 24 часа с обгрижването им. Услугата отново ще се предоставя в сградата на ул. Солун 4, където всички помещения са напълно оборудвани – стаи за почивка, за занимания, кухня, трапезария и т.н.

Персоналът е вече набран – социален работник, психолог, рехабилитатор, арттерапевт, медицинска сестра и санитари. За Управител е избрана Спаска Кечева. От днес кандидатите за ползватели на услугата могат да подават документи за Центъра, който ще е с капацитет – 20 места.

Въз основа на подадена молба до Директора на Дирекция „Социално подпомагане“ по настоящадрес и приложените към нея необходими документи се извършва социална оценка на потребностите на лицето от социални услуги, която се отразява в доклад – предложение. Директорът на Дирекция „Социално подпомагане“издава направление за ползване на социалнатауслуга.

За ползване на социалните услуги в дневния център се заплаща такса в размер на 30 на сто от дохода на лицата, съгласно Тарифа за таксите за социални услуги, финансирани от държавния бюджет. Такса не заплащат лицата, които нямат никакви доходи.

Повече информация на 0701 5 92 75 или на тел. 0876 46 77 96.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien