Ансамбъл „Българе“ с мегаспектакъл за празника на Дупница

Един от най-известните в света български ансамбли ще бъде част от празника на Дупница – 19 октомври. Известните танцьори от "Българе" ще представят своя мегаспектакъл "Осмото чудо" в спортната зала на града по покана на Община Дупница. Началото на концерта е 19 часа.

На самият 19-и октомври са планирани още няколко събития. От 10 часа е тържествената сесия на местния Общински съвет, а час по-късно, на площад "Свобода" ще има водосвет за здраве и благополучие. От 11,30 часа стартира празничен концерт "Дупница-това съм аз" с участието на много местни състави.

Седмицата на Дупница ще стартира на 16 октомври от 19 часа с постановката на дупнишките театрали – "Ама че семейство", който ще бъде в салона на ОбДТ "Невена Коканова". Дупнишките актьори ще имат втора постановка за своите съграждани на 20-и октомври с култоватата постановка "Големанов". На 18 октомври от 17,30 часа ще бъде открита изложбата на именити художници от град Перник по случай празник на Св. Лука.

На 21 октомври от 18 часа пък любителите на хоровото пеене ще могат да се насладят на гала-концерта на фестивала "Свети Иван Рилски". Арена на пеенето ще бъде сцената на ОбДТ "Невена Коканова". На следващия ден, мъжките хорове ще имат концерт в Рилския манастир.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien