Десетки дупничани се прегледаха за СПИН, наградиха ученици за колажи

Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните към Община Дупница отбеляза с редица прояви 1-и декември – IMG_9465Световния ден за борба със СПИН днес. По този повод, МКБППМН бе организирала ученически конкурс за колаж на тема: "СПИН – знанието предпазва". В конкурса участваха ученици от 5 до 12 клас, а в партера на Общината бяха изложени всички изпратени колажи. Жури оцени трите най–добри творби и връчи награди на победителите. 
С първо място бе наградена Мария Евлогиева от Школата по ИИ към читалище "Зора – 1858, с ръководител Лора Делибалтова. Втората награда бе присъдена на петокласничката Виктория Демиревска от ОУ "Св. св. Кирил и Методий", а трето място на Лъчезар Христов – 5-и клас в ОУ "Св. св. Кирил и Методий".
Секретарят на МКБППМН, Ценка Стоянова, връчи грамоти за участие и обяви останалите поощрителни награди: Димитринка Спасова и Виктория Здравкова от СУ "Паисий Хилендарски", Дженифър Стоева от ОУ "Кирил и Методий", Габриела Стамболийска и Михаела Мирчева от СУ "Паисий Хилендарски".
"Моето здраве е мое право" е мотото на Европейската седмица за изследване на ХИВ/СПИН. Община Дупница също се включва в кампанията на РЗИ-Кюстендил. Десетки граждани си направиха безплатно, анонимно изследване и се информираха за ХИВ/СПИН. Бяха раздадени и IMG_9446здравно-промотативни материали.
Международният символ на борбата с ХИВ/СПИН е червената панделка. Тя е израз на солидарността към хората, живеещи с ХИВ и обединява усилията в общата борба срещу болестта.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien