18-годишен от Дупница влиза ефективно зад решетките заради продажба на марихуана

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Надя Георгиева наложи наказание „лишаване от свобода“ за 5 месеца, по отношение на 18-годишен подсъдим за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – марихуана. Съдът одобри споразумение постигнато между Окръжна прокуратура и защитата на подсъдимия, но след корекция на първоначално предложеното условно наказание „лишаване от свобода“, което бе заменено с ефективно наказание „лишаване от свобода“.
Съдът намери първоначално предложеното наказание, с внесеното споразумение за несъответстващо на деянието и дееца, както и, че няма да има поправителен ефект спрямо обвиняемия и предупредителен спрямо обществото. Обвиняемият, макар и неосъждан /реабилитиран/ е изтърпял наказание „Пробация“ за държане на марихуана, през 2019 г.
18-годишният дупничанин Д. И. се призна за виновен в това, че на 11.02.2022 г., на ул. „Райна Княгиня“ в гр.Дупница, в джоба на панталона си, без да притежава надлежно разрешително е държал, с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана, 62 обекта, с общо тегло 22, 83 грама, на обща стойност 136, 98 лв.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien