11 нови случаи на коронавирус у нас, заразата плъзна в още две области

11 са новите случаи на заразените с коронавирус у нас. Общо стават 92, обяви председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски по време на брифинг във Военномедицинска академия.

Той уточни, че заразата се е разпространила в още два областни града – Смолян и Велико Търново. Смолян – един пациент, и Велико Търново – също един пациент. В Смолян е в добро общо състояние. Всъщност там епидемиогични признаци са сметнати за важни и е направено тестуване. Завърнал се пациент от Англия преди два дни и сега е изолиран в Смолянската болница в леко състояние. Във Велико Търново пациентът е в леко състояние и се намира в инфекциозната клиника във Велико Търново, съобщи ген. Мутафчийски, като посочи, че при двама пациенти у нас има тенденция към влошаване на състоянието – единият от тях е 81-годишната жена в „Пирогов“, информира novini.bg.

В Банско към днешния ден няма установени нови случаи, стана ясно на брифинга. Градът е под карантина от вчера, като редът се осигурява от МВР.

В отговор на въпрос ген. Мутафчийски отрече информация, че завърнали се от Великобритания медици са започнали работа във ВМА. Двама лекари се върнаха от Англия и са под домашна карантина. Двама утре се връщат от круиз и двама от Мароко. Те ще бъдат наказани, защото не са спазили издадена от мен предишна заповед да не пътуват в чужбина, съобщи председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса, който е и началник на ВМА.

Моят син го очаквам да се върне от Германия, ще бъде под карантина и няма да го видя 14 дена, добави ген. Венцислав Мутафчийски.

Print Friendlycoded by nessus

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien