1000 лв. е наградният фонд за украса в Дупница. Кметът пак влиза в ролята на Дядо Коледа за три деца

Конкурсът за най-красива фасада в Дупница вече започна, а победителите в 4-те категории ще бъдат обявени на 21 декември, информират от пресцентъра. Всеки, който ще се включи в конкурса трябва да е направил своята украса и да се е записал на 5 92 46 в отдел "Култура", като общият награден фонд е 1000 лева. "По 250 лева ще бъде наградата за всяка от 4-те категории – за частен дом, обществена сграда, заведение и училище. Сградите на Община Дупница няма да участват в надпреварата. Всеки който се е записал за участие до 12-и декември ще участва. От 13-и до 15-и, комисия от отдел "Култура" ще направи оглед на подадените

Крум Милев

Крум Милев

адреси и на 21-и декември ще обяви победителите. Ще се обърне внимание на естетическия вид, количеството и качеството. Но най-важно е именно естетиката. Основният движещ момент е не толкова наградата, колкото идеята да съхраним коледния дух. Затова и от Община Дупница ще се погрижим тази година да бъде съвсем различна украсата и на всеки от нас да бъде приятно в тези празници. Призовавам всеки, който може да украси фасадата си, за да бъде приятно и красиво", коментира зам.кметът Крум Милев.
И тази година ще има пощенска кутия за малчуганите, в която ще могат да си пускат своите желание. Традицията е вече за 3-а година. "На 6 декември, ще бъде поставена във фоайето на общинска администрация и всяко дете от 3 до 14-годишна възраст може да пусне своето желание за детска играчка. На 21 декември, кметът инж.Методи Чимев ще изтегли трима печеливши, на които ще изпълни желанията. Решихме тази година изрично да упоменем детска играчка, защото в досегашните две години в писмата имаше желания като двуетажни къщи, апартаменти, истински автомобили, последни модели мобилни телефони. Нека донесем радост на децата, защото те най-много и искрено се радват на подаръците в Коледните и новогодишни празници", допълни Милев.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien