За пореден път родители нехаят от факта, че децата им замърсяват детска площадка

13872660_1113598995381424_6304388258871625807_n 13872680_1113599048714752_7774587528511287700_n 13895391_1113599105381413_1968487500921059203_nНяма как да живеем в подреден град, ако и ние самите не полагаме усилия за това. За поред път в zadupnitsa.com се получава сигнал визиращ новата детска площадка в жк „Развесена върба“ и отношениато към нея на деца и родители. Ето какво пише в сигнала, които бе придружен и с достатъчно снимки, но ние няма да публикуваме тези, на които си виждат децата : „Децата си играят с кашони и ги размятат по градинка и извън нея, а родителите седят отстрани на пейките без да правят забележки. Това не се случва за първи път.“.

Найстина не се случва за първи път. Само преди месец имаше и ето такъв сигнал: "Здравейте! Пиша Ви относно детската площадка в квартал "Развесена върба". Здравето и живота на най-малките, за които е предназначена са застрашени от следното. На територията на самата площадка влизат големи деца с колела, които карат бързо и без да се оглеждат, или си оставят колелата на земята, и то точно там където пречат на малките да играят /например пред пързалката/. Ритат силно тежки топки и често удрят с топката малките – 2, 3 и 4-годишните, които нямат изградено чувство за самосъхранение и не могат да се пазят. Навиват синджирите на люлките около горната греда и те стават недостъпни за малките. Вече липсват и доста дъски от оградата. Да не говорим, че на площадката стопани си пускат кучетата, които лаят и плашат децата. Но най- фрапиращото е, че има майки, който най-редовно си позволяват да пушат на пейките вътре на самата площадка, точно до малчуганите. Първо, че застрашават здравето им, и второ, какъв пример дават на децата. Да не говорим за боклуците, които оставят след себе си, които никой не е длъжен да им събира. Има поставени табели с ясно написани правила, но те не се спазват", се казваше в мейла на нашата читателка отправила сигнала преди месец. Тогава тя призова компетентните институции да предприемат мерки. Ние отново ще отговорим и след последния сигнал, че тези проблеми са по-скоро от компетенцията на всички родители, живущите в района и на нас самите. Припомняме, че подобни сигнали за родители изхвърлящи боклуците си в самата детска площадка или увредени умишлено огради и детски съоръжения сме получавали и за жк. "Дупница" и за "Тригълната градинка", където нехайството и най-вече безразличието са очевидно водещи. А там, са нашите деца, там сме ние. Замислете се!

Ако и вие искате да ни сигнализирате, изразите мнение – направете го на za_dupnitsa@abv.bg или в нашата фейсбук страница.

Print Friendly

4 Коментари на За пореден път родители нехаят от факта, че децата им замърсяват детска площадка

  1. Защо доброжелателната гражданка не засне как децата почистиха сами?

  2. Монетата има две страни.Защо не заснеха как след игра децата почистиха сами детската площадка.Защо не заснеха ,че единствената кофа за боклук е в центъра на детската площадка?И защо не заснеха под терасите от където е направена снимката колко цигари и фаса са изхвърлили тези гневни граждани?

  3. А защо допускат такива боклуци на площадката г-жо\г-не? Това ли е играчка. Това на какво прилича като пушат родители и хвърлят цигарите на площадката. Вижте какво е станало, но бъдете и отговорна, а не анонимна

  4. Скъпи съграждани, не лишавайте децата си от възможността да има къде да играят, да са на вън и да бъдат активни, да общуват помежду си и да се научат още от малки да уважават правилата и да ги спазват с респект. Ние сме тези които сме отговорни за тяхното бъдеще и самосъзнание. Не игнорирайте правилата и научете и тях да ги спазват. Сигурна съм че мнозина правят опити да съхранят направеното, но има и такива за които това просто не е приоритет, което от своя страна говори за ниска култура и самосъзнание. Нека сами си помогнем и помислим малко повече за бъдещето и възпитанието на децата си, защото те са тези който ще го градят за напред и за тяхните деца.
    ПРАВИЛАТА СА ПРАВИЛА ЗА ДА СЕ СПАЗВАТ ОТ ВСИЧКИ, А НЕ ДА БЪДАТ ИГНУРИРАНИ ИЛИ НАРУШАВАНИ. РЕСПЕКТ КЪМ ТРУДА И УСИЛИЯТА НА ХОРАТА МИСЛЕЩИ ЗА ЕДИН ПО ДОБЪР СВЯТ !!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien