ВИДЕО/Най-известните лица от времето на демократичните промени застанаха зад Чимев и екипа му

Най-известните лица от времето на демократичните промени застанаха зад кандидат-кмета на ПП ГЕРБ инж. Методи Чимев и екипа му от общински съветници. Дясномислещите, дошли да заявят подкрепата си към Чимев, бяха: Михаил Панчев, Георги Гиздов, Йордан Васев, Владо Стоянов, Манол Манолов, Христо Христов, Тодорка Савова, Йордан Димитров, Павел Инкьов, д-р Станислава Скринска, д-р Матей Попниколов, Димитър Георгиев, Ева Дойчинова и Славчо Крумков.

 

В декларацията, около която се обединиха всички те, се казва: "Ние, група дупничани, изповядващи ценностите на истинската и неопорочена демокрация, както и обединени от любовта си към нашия град, решихме да се обърнем към Вас, хората от община Дупница, със следното послание: На 25 октомври предстоят изборите за кмет и общински съветници в община Дупница. Вие отново ще имате право да упражните суверенното си право на глас и по този начин да посочите хората, които ще управляват нашата община през следващите четири години. Вие ни познавате добре. Всички ние, които заставаме с имената си под настоящото послание, искрено и всеотдайно сме се борили за установяването на демократичните ценности в нашия град. Ние бяхме сред хората, които през деветдесетте години на миналия век изтръгнаха Дупница от лапите на червената върхушка и допринесоха за славата на града като синя крепост. Много от нас, заедно с хиляди от Вас, записахме една от най-славните страници в историята на града – дупнишките барикади. Дадохме първия топовен изстрел, който надигна честните хора в цялата страна и допринесе за отстраняването от власт на едно престъпно червено правителство, довело българския народ до просешка тояга.

Някои от нас участваха в управлението на община Дупница, други предпочетоха да продължат борбата си за истинска демокрация и по-добър живот като обикновени граждани. Някои наши действия и решения може и да не са били най-правилните, възможно е и да сме допускали грешки, но това, в което искаме да ви уверим е, че никога не сме предавали принципите на демокрацията и не сме загърбвали интересите на гражданите. През последните 25 години Дупница се промени. В някои отношения към добро, в други – към лошо. Усилията на демократичните общински управи обикновено извеждаха града ни на верния път към развитието, но последвали управи, доминирани от наследниците на някогашната червена номенклатура, неотменно връщаха нещата с години назад. Позволяваме си да се обърнем към Вас, избирателите, тъкмо защото след броени дни отново сме изправени пред избор, който би могъл да осигури по-добро бъдеще за Дупница, но би могъл и да постави прът в колелото на развитието. Ние сме убедени, че през последните четири години общинското ръководство в лицето на инж. Методи Чимев и партия ГЕРБ поставиха Дупница на верния коловоз. Разбира се, не всички проблеми бяха решени. В община Дупница има малки населени места и по-крайни квартали, които се нуждаят от сериозни инвестиции за благоустройство, но е честно да се признае, че въпросните проблеми  съществуват не от вчера и днес, а от десетилетия. Не може да се отрече обаче, че съграденото от 2011 г. насам е много – при това в условията на едно изключително тежко финансово наследство. Градът ни се променя с всеки ден към добро. Налице са дори положителни сигнали относно заетостта и доходите на дупничани. Днес за Дупница отново има надежда и ние смятаме, че съществен принос за това имат инж. Чимев и хората от екипа му, които проявиха отговорност пред жителите на общината – отговорност, каквато могат да поемат само истинските и последователни демократи.

На тези избори са издигнати много кандидати за кмет и съветници, които се определят като десни и като демократи. Молим Ви, не им се доверявайте с лека ръка, защото сред тях има много хора, които нямат нищо общо нито с дясното, нито с демокрация. Много от тези десни и демократи от години участват в безогледното разграбване на Дупница в съучастие с БСП и присъдружните й организации, а демократичният им профил е напълно фалшив и служи само за прикритие на користните им интереси.

С оглед на всичко това апелираме на 25 октомври да подкрепите инж. Методи Чимев и листата с общински съветници на партия ГЕРБ, като гласувате с номер 18 в бюлетините. Направете го независимо от политическата Ви принадлежност и симпатиите Ви, направете го заради по-доброто бъдеще на Дупница и в името на демокрацията."

 

 Към присъстващите на срещата Чимев се обърна с думите: „Дълбок поклон за хората около тази маса. Голямо благодаря за това, което правите в момента. Давам си сметка, че това Ваше действие, тази декларация, освен подкрепа, вменява на нас като ръководство и на мен като кмет и много други послания. Това, което вие съумяхте преди години, тази вяра, която имахте, тази маса, която успяхте да обедините и поведете, е нещо, за което само можем да мечтаем. Искрено се надявам и аз като кмет, и ръководството на ПП ГЕРБ на местно ниво да съумеем да постигнем Вашите резултати, да съумеем да поведем и да убедим нашите съграждани в посоката, в която искаме да ги водим. Вярвайте, че освен да се преклоня и да си пожелая един ден с това уважение и тази почит, с която се споменават Вашите имена, да бъдат споменавани и нашите. Това ще бъде едно огромно признание. Благодаря ви най-искрено." Методи Чимев заяви още, че ако отново оглави Общината, ще започне с благоустрояването на ж.к. „Дупница”, за което Общината спечели проекти. Чимев бе категоричен, че в новия мандат ще са подобри инфраструктурата и ще бъдат решени проблемите, свързани с ВиК мрежата.

DSC08091

Общинският ръководител на ПП ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов благодари за получената подкрепа с думите: " Изключително съм развълнуван и впечатлен от това, че на една маса стоим с голяма част от флагманите на дупнишката демокрация. Хората, които накараха цял свят да заговори за Дупница преди двайсетина години. Хората, които накараха Дупница да се споменава с уважение в цяла България, които са причината българите да наричат Дупница "синя крепост", града на барикадите и всички тези определения, свързани с дясно мислене, дясна идея и демокрация. Това са хората, благодарение на които имиджът на Дупница нарастна до там, че да говорим с уважение. Чест е да съм на една маса с толкова стойностни хора като Вас. Признание е, че тези имена застават зад нас и ни подкрепят. Също и гаранция, че ние сме били достатъчно последователни, открити и честни към хората, към присъстващите тук и техните последователи. Това е една голяма морална награда за мен. Не толкова ме радват материалните придобивки за града, с които, разбира се, се гордеем, колкото спечеленото доверие. Радвам се, че съм сред хора с чисти имена като Вас, защото най-важното в този живот е човек да опази името си чисто."

Пълен запис/ Видео

https://www.youtube.com/watch?v=t7jBInChqgM&feature=youtu.be

"Началото е положено, тук са хора, които привлякоха много пари, реализираха много проекти и в следващите 4 г. Дупница ще се преобрази. Подкрепят екипа на ГЕРБ, защото той работи", категорично заяви Георги Гиздов.

Димитър Георгиев от своя страна каза: „Никога не съм спирал да се интересувам от политическия живот в България, тъй като в продължение на 8 г. дадох страшно много от себе си за демократичните процеси. Колкото бях дал, толкова разочарованието ми беше голямо. И идва този момент, в който в града ни пристига г-н Ивайло Константинов, когото имам честта да познавам много отдавна. Познавам първите му стъпки в бизнеса, колко трудно е живял. Познавам развитието му и зная какво е моментното му състояние. Аз не съм чул, да речем, както за тези набедени бизнесмени в държавата, които са ограбили милиарди, някой да каже, че Ивайло Константинов дължи 5 лв. на някаква банка и т. н., да излезе със становище, което да го злепоставя." Димитър Георгиев подчерта, че Константинов върви в правилна посока и продължава пътя, загубен от демократите в синя Дупница през 2001 г. "Подкрепяме Чимев и Константинов, за да може градът ни да стане това, което ние навремето си мислехме, че може да стане", каза още той.

„Недопустимо е два пъти да си бил депутат от СДС и сега дискретно да подкрепяш червен кандидат за кмет”, каза Михаил Панчев. От своя страна той бе категоричен, че  Дупница отново ще бъде синя и демократична, защото обликът на града вече е европейски и ще става все по-европейски и световен. "Сега г-н Чимев също направи много и аз приканвам гражданите на Дупница да гласуваме така, че още на първия тур да спечелим", призова Панчев. 

Демократи от Дупница подкрепиха инж.Методи Чимев ВИДЕО
https://www.youtube.com/watch?v=AIFFPzx3YzU&feature=youtu.b%D0%B5

Михаил Панчев изрази подкрепата си за инж.Методи Чимев и ПП ГЕРБ-Дупница /Видео

https://www.youtube.com/watch?v=XEmV0HSzyik&feature=youtu.be

Д-р Станислава Скринска, председател на БЗНС и ръководител на БЧК – Дупница, заяви: „Тук сме се събрали представители на ВМРО, БЗНС, Демократическата партия и от старите седесари тук са само Матей Попниколов и Тодорка Савова. За съжаление в СДС имаше много хора с червено потекло и те разбиха демократичната общност. Затова този форум, който сме направили тук, трябва да го защитим, за да може да помогнем по някакъв начин на листата на общинските съветници от ГЕРБ, защото е ясно, че кмета ще го изберем. Да, но работата на кмета зависи от Общинския съвет и ако няма 2/3 от ОбС, просто много трудно се вземат решенията и ние знаем, че се извиват ръце за лично облагодетелстване. Затова аз искам да призова демократичната общност в Дупница да гласува не само за кмет, но и за общински съветници. БЗНС е много малка сила заради разцеплението, но ние решехме на местно ниво да подкрепим ГЕРБ”.

Един от основателите на СДС в Дупница, Тодорка Савова, призова: "Нека сега да не гласуваме за един депутат, който се кандидатира за кмет и гласува един медиен бос да стане шеф на ДАНС. После същия този депутат и кандидат за кмет на Дупница го видяхме на митинга, на който Лютви Местан и Сергей Станишев се прегръщаха и целуваха и той не каза нищо. Същият този си вдигна ръката, за да бъдат увеличени заплатите на депутати и това е нашият независим кандидат за кмет. Да, той наистина е независим, защото от него нищо добро не зависи. Тук съм заради Методи Чимев и Ивайло Константинов”.

 

Матей Попниколов от своя страна бе категоричен, че това са демократите, а не тези, които са се снимали по плакати, като използват синия цвят на демокрацията. "Не са десни тези хора, които досега се афишираха като такива в досегашния Общински съвет, защото т.нар. Обединен демократичен блок подкрепя кандидата на БСП”, подчерта той. Манол Манолов пък призова всички членове на ВМРО масово да гласуват за Методи Чимев и листата на ГЕРБ с №18.

„Отново връщам вярата си, че нещо добро се случва в Дупница. Имам усещането, че е поставено ново начало в тази община. Призовавам хората, които са загубили вярата си, да повярват отново и на 25-и да гласуват за Методи Чимев и листата на ГЕРБ. Вълнувам се, защото съм стар седесер. Вярвам, че Дупница ще се преобрази през новия мандат, стига ГЕРБ да има мнозинство в следващия парламент", каза пред присъстващите на срещата Йордан Димитров.

"Аз не се съмнявам, че Дупница е и остава столица на демокрацията. Изключително важно за нас е имената ни да бъдат асоциирани с тази общност, да не ни свързват с предателства на каквито сме свидетели в момента. Искам Вие да останете нашият коректив във втория мандат на настоящия кмет Методи Чимев. С тези хора, които събориха правителството на Жан Виденов и направиха името на Дупница да гърми по целия свят, решихме да създадем обществен демократичен съвет, който да уточнява политиките за община Дупница и да споделя идеите на кметския екип”, заяви още кандидат-съветникът от листата на ГЕРБ Ивайло Константинов.

"Ще отправя и един апел от името на предизборния щаб на ПП ГЕРБ – Дупница: каним председателите на парламентарно представените партии на дебат, относно бъдещите партийни политики, пречупени през призмата на политики за община Дупница. Той ще се състои на 22 октомври от 16:00 ч.", каза Ивайло Константинов. 

Ивайло Константинов/ ВИДЕО

https://www.youtube.com/watch?v=weRvGekRA-U&feature=youtu.be

DSC08135От своя страна кандидат-кметът на ГЕРБ Методи Чимев също покани на дебат втория най-вероятен претендент за кметския пост. Той ще стане ясен до дни, след проведено социологическо проучване. Дебатът ще бъде на 23 октомври от 16:00 ч. в Дома на техниката. 

Инж Методи Чимев ВИДЕО
https://www.youtube.com/watch?v=IXqkt8Ojrlo&feature=youtu.be

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien