В Дупница обсъждат плана за финансово оздравяване на общината на 29-и август

Ясна е вече датата за публичното обсъждане на плана за финансово оздравяване на Община Дупница с обществеността, информират от пресцентъра. На 29.08.2016 г. от 11 часа в заседателната зала на общината ще бъде срещата с гражданите. На обсъждането ще бъдат запознати всички присъстващи с плана за финансово оздравяване, както и ще бъдат обсъждани различните предложения и даване на отговори по предоставения план. На обсъждането ще бъдат отразени и основните параметри на предложения план. Обсъждането е във връзка с решение на ОбС-Дупница от 15.07.2016 година и е в сила от 1 август тази година.

Всеки може да се запознае с плана в раздел „Бюджет и финанси“ на официалната интернет страница на общината, както и на хартиен носител информационното табло в партера на сградата на общинска администрация. Всички граждани могат да дават своите мнения и предложения на e-mail: admin_dupnitsa@dupnitsa.bg.

Както е известно, Дупница успя да попадне сред 35 общини, въпреки ожесточената битка с десетки други общини да попаднат в списъка, които имат право на безлихвен заем от държавата за погасяване на просрочията си. Това ще улесни още повече работата на администрацията и ще спести стотици хиляди левове за лихви, главници и съдебни дела. Община Дупница успя да свие с над 7 млн лева само просрочията от 2011 година.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien