Учредиха АБВ в Дупница, Георги Първанов очаквано не дойде

Партия АБВ, която се свързва с президента Георги Първанов вече има своя организация в Дупница. На учредително събрание в заседателната зала на Дом на техниката, 42-ма симпатизанти на партията участваха в официализирането й. В началото на седмицата бе сигурно идването на Първанов, но след създалата се ситуация около гласуването на милиардния дълг от депутатите от АБВ, без да е съгласувано с него, очевидно е довело до катаклизми. Вместо него, в залата бяха областният председател Красимир Руев, който е по-известен с това, че е адвокат на Мюсюлманското вероизповедание в делата за придобиване на имотите, сред които и Тюрмето в Дупница, и другият гост бе депутатът Л.Никифоров.

За председател на новоучредената структура в Дупница бе избран Ивайло Терзиев. Партията ще подготови листа за предстоящите през октомври местни избори. Ако успее да събере поне същата бройка от над 600 гласа, колкото взе на извънредните парламентарни, то със сигурност ще има поне един свой представител сред 33-мата общински избранници.

Дупнишката структура се учередява в най-страстните дни на АБВ, когато тя е раздирана от скандали. Може би това е причината на конференцията да не присъстват от така чаканите ВИП гости от София/лидерите и лицата на АБВ/. Същевременно вчера ръководството и парламентарната група на партията застанаха зад поисканата от лидера им Георги Първанов оставка на финансовия министър Владислав Горанов. Това е било обсъдено на работна среща на ръководството и групата на АБВ в централата на партията в петък 27 февруари, съобщи зам.-председателят на партията Румен Петков в интервю за Нова телевизия вчера. Той уточни, че вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин не е присъствал на работната среща и не може от негово име да каже дали подкрепя или не оставката на колегата му Горанов в кабинета. Гласуването в парламента на поискания от Горанов 16 млрд. лв. нов дълг за следващите години предизвика криза в партията на Първанов. След като във вторник той беше категоричен, че парламентарната група на АБВ няма да подкрепи дълга, в сряда неговите депутатите изненадващо обърнаха позицията си и гласуваха единодушно "за". Това предизвика Георги Първанов да обяви, че на следващия Национален съвет ще подаде оставка като председател на младата партия. Нейното разглеждане бе оставено за след празниците. В петък вечерта Първанов призова за оставката на Горанов.

 

 

 

 

 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien