Снегът отново изненада България – десетки пътища са непроходими АМ Тракия също

В 10 часа е спряно движението на автомагистрала „Тракия“ в двете посоки за почистване на пътното платно от падналия сняг, съобщиха от пресцентъра на МВР. Спират се и товарните автомобили на автомагистрала „Хемус“ в Софийска област и в участъка София – Самоков.

В Благоевградска област пътят Симитли – Разлог – Банско – Гоце Делчев /през Предела/ е затворен за товарни автомобили над 12 тона поради опасност от свличаща. Обходният маршрут е Симитли – Петрич –местност „Попови ливади” – Гоце Делчев.

Преминаващите през проходите в Смолянска област автомобили трябва да бъдат с вериги, а товарните – без ремаркета и полуремаркета. Същите ограничения има и в участъка Пещера – Батак-Доспат в Пазарджишка област.

В Пловдивска област на пътя Асеновград в посока Бачково има паднали клони и свлачища, спират се временно тировете. Пътят Троян – Кърнаре е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Временно е затворен за почистване и Проходът на Републиката в двете посоки, след възстановяване на движението всички автомобили трябва да се движат с вериги. Затворени за почистване поради паднали дървета са и пътищата Твърдица-Елена и Белово –Юндола. Проходът „Петрохан“ в момента е отворен само за леки автомобили. На пътя Хасково-Пловдив при с. Бяла река е спряно движението на леки автомобили поради наводнение на платното. 25 см сняг и паднали дървета затрудняват движението в Родопите.

Непроходим е пътят Пещера – Свети Константин – Цигов Чарк. Няма машини, които да почистват снега и преминаването в района е силно затруднено. Сняг продължава да вали във високите части над град Пещера, каза пред радио "Фокус"-Пазарджик Георги Киев. Според него, в самия град дъждът е примесен със сняг, а обилният снеговалеж започва на около 470 – 480 метра надморска височина. "На летовище "Свети Константин" снежната покривка е почти 30 сантиметра. Електричество няма от снощи, тъй като в района е имало голяма буря, която е прекъснала и комуникациите. Снегът се чисти само на територията на самото летовище. Предполагам, че ще има още паднали клони, защото в тази част на Пазарджишко все още дърветата са с много шума. Пътищата в останалата част от района не се чистят и е възможно да има затруднения", каза също Георги Киев. Видимостта в планинските шосета е намалена, в по-ниските части на планините е облачно, а в по-високите има мъгла. Дебелината на снежната покривка в Пампорово варира между 5 и 20 см. В Пирин снежна покривка се образува на от 1 800 метра надморска височина.

Ограничено е и движението на столичния транспорт, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Закъснения има в района на Владая, тъй като е имало спиране на движението за почистване на пътя. Градският транспорт се движи при зимни условия на територията на Столична община.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien