С „КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО, НЯКОЙ ТЕ ОБИЧА“, учениците отново на пл. „Свобода“ утре сутрин

Учениците от Дупница отново възнамеряват да се съберат утре сутрин на пл. "Свобода", за да изразят позицията си за случващото се по улиците на България. Тази сутрин, над 200 тийнейджъри предимно от Гимназия "Христо Ботев" и Промишленото в града, излязоха на центъра на Дупница и ясно казаха: Да спрем убийствата по улиците. Всичко е в главите ни. Искаме закони". Младите хора се бяха организирали скоропостижно през фейсбук. Акцията получи голям отзвук в националните медии, които утре отново ще бъдат с живи включвания от пл. "Свобода". Спонтанната реакция на тийнейджърите бе приета положително от читатели и зрители, които в интернет изразиха подкрепата си за кампанията на дупнишките ученици.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAАкцията е насрочена за 8.30 часа пред сградата на Община Дупница утре и ще бъде под надслов: "Карай внимателно. Някой те обича", като стикери започнаха да се раздават още от днес. Голяма част от съучениците на Милчо Палакарски и негови приятели от Гимназия "Христо Ботев" обсъдиха идеите и следващите инициативи в центъра на града.

В събота ще се проведе голяма акция, която организират учениците, като в следващите дни ще стане ясно как ще премине тя и какви действия ще предприемат.

Print Friendly

17 Коментари на С „КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО, НЯКОЙ ТЕ ОБИЧА“, учениците отново на пл. „Свобода“ утре сутрин

 1. Като майка призовавам и другите родители да се включим утре. Нека не оставяме децата ни сами в тази битка. Нека ги подкрепим с присъствието си това им е достатъчно. Браво деца, гордея се с вас.

 2. и аз ще дойда утре сутрин с детето си!

 3. Момичета и момчета, възхищавам ви се на гражданската позиция коиято заемате и за това че не свеждате глави но не го правете за сметка на училището. Приятелски и добронамерен ми е съветът. 30 минути е достатъчно. А дано тия боклуци в народното събрание ви чуят. Дано и полицията да се вземе у ръце и започне да си върши работата а не само да прибират „айде дай да почерпиш“

  • Какво училище бе господине или госпожо,то приключи за толко деца в България преждевременно.И стига се оправдавахте с полицаите,те ли карат колите на хората,те ли правят катастрофи,нали шофьора вижда пътния знак.

 4. Правилно. Да подкрепим децата. И да започнем от вкъщи. Да си спазват вечерния час, да ги виждаме в какво състояние се прибират, да ги учим, включително и с личен пример да не пият. Защото употребата на алкохол от деца е нещо нормално тук. А почти всеки втори е пробвал и дрога. И последното е оптимистичен вариант на статистиката. Да звъннем поне веднъж на месец на класния и да се поинтересуваме от детето си.И властите в града да си свършат работата. Защото няма нито един глобен за продажба на алкохол на малолетни и непълнолетни, за нарушаване на обществения ред и неспазване на елементарни правила.

  • Подкрепям. Нека започнем от вкъщи. Но нека бъдем с тези деца и утре, за да видят, че сме готови да ги подкрепим тогава когато са прави

 5. Аре елате и от другите училища, да не се делиме. Гимназията сме там. Кои ще дойдат

 6. Учителите да дойдат с нас а не да ни заплашват с неизвинени. Бездействието е висша форма на пропадналост

  • Учителите са всеки ден с вас. Но сутрин кафетата са пълни с ученици, които не са на училище. Там където им е мястото. Друго се с цигарката и кафенцето докато нашите са на работа и си мислят, че инвестират в бъдещето ни. Вместо да учите – бездействате. С една дума- висша форма на пропадналост.

 7. Промишленото сме на площада.Айде Тютюневото и Механото чакаме ви

 8. Сутрин родителите са на работа, а учениците трябва да бъдат на училище. Повече родителска подкрепа ще има след работно време. Всички тези нещастия са от незачитане на правила и закони. Как ще искаме законност и морал с нарушаване отново на правилата?

 9. ЦЕНЗУРИРАНО si4kite ako tiq glypachi nesa pili i sa karali vnimatelno da ne seee stignalo do tazi tragediq q da ne namerat pokoi nikoga

  • До сега само се говори,че децата са пили, но зададохме ли си въпроса :От къде и кой им го продаде този алкохол.На всички ни се е случвало на опашка в магазина деца да си вземат цигари и алкохол,а ние гледаме встрани….

 10. Най-големите виновници за тази трагедия са като се почне от КАТ,прокуратура,съд.Повечето от тези жалки хорица са изключително корумпирани и неграмотни,но достатъчно мързеливи и послушни.Точно те създадоха усещането за безнаказаност/ жестокото убийство извършено от Карастоянови,което повече от година не влиза в съда,бариерата пред частната болница са едни от престните примери/,на което дължим случващото се по пътищата в частност.Това с новите по-строги закони е пълна глупост и отклоняване на вниманието.Закони има, но проблема е в ХОРАТА,КОИТО ГИ ПРИЛАГАТ.Приветствам идеята на тези млади хора,но се опитват да им отклонят вниманието!!!Не може шеф на КАТ да е един тъпанар,който не можа в една детска градина да отговори на въпроса на едно 6 годишно дете какво е това пътно платно.Не може прокурор да е Емил Павлов,който нямаше като адвокат никакви клиенти и с проекциите на Галеви стана продажен прокурор,който е до ден днешен защитава хората от групата на Галеви.Но това са малко от примерите.И затова ако искат да постигнат нещо тези млади протестиращи хора трябва да насочат енергията си срещу истинските виновници!

 11. QNKO KATO PALEN SHESTAK SI WE

 12. В СЪБОТА ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДА.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien