Пореден медал за „Марек Дигеста“ от Републиканско, мъжете запазиха мястото си в „А“ група

Поредният висок адреналин за състезателите по тенис на маса на СКТМ "Марек Дигеста" бе този уикенд. Причината бяха държавното индивидуално първенство до 12 години в град Свищов и инфарктният бараж за "А" група (мъже), който се проведе в Спортната зала в Дупница.

Най-малките представители на клуба Криси Колева, Методи Методиев, Мартин Стоянов, Стефан Димитров, Светлин Колев и Никола Крумков отново се представиха на ниво и заеха челните места на турнира до 12 години. Методи заедно с партньора си Боян Савов от отбора на "Металик" Перник, завоюва бронзов медал на двойки. На 1/8 финал те

Бронз за дупнишкия клуб.

Бронз за дупнишкия клуб.

отстраниха 5-ата подставена двойка- Пресиан Вачев и Виет Нгуен. На ¼ финал победиха представителите на Две Могили и загубиха на полуфинала от Стоян Зайков и Стефан Стефанов, с което заеха 3-ото място. Мартин и Стефан завършиха на 10-о място на двойки. В индивидуалната надпревара, Криси Колева премина успешно квалификаците и още в първия кръг на основната схема победи категорично представителката на „Марек 76“ – Габриела Попова, а на 1/8финал удари 5-ата поставена в схемата Габриела Варамезова от Свищов и се класира сред 8-те най-добри в България. Стефан Димитров завърши турнира на 13-о място. Мартин Стоянов премина успешно квалификациите,като завърши първи в своята група и се класира за основната схема. Малко не достигна на Светлин Колев и Никола Крумков да достигнат до основната схема.

В смесените двойки, едва 9-годишните Мартин Стоянов и партньорката 19875461_1245226568923021_8433211092571355871_nму Елиф Сабри (Момчилград), още в първи кръг отстраниха Габриела Попова (Марек 76) и Виктор Иванов („Корабостроител“ Варна). Двамата показаха страхотна игра и не дадоха никакъв шанс на съперниците си. Криси Колева и Методи Методиев завършиха на 9 място. „Много се гордея с тези деца. Отново показаха висока класа, страхотна игра и донесоха поредния медал за клуба от Държавно първенство за тази състезателна година. Това беше страхотен завършек на сезона. Състезателите ми наложиха пълна доминация. Нашият клуб знае как да създава медалисти и шампиони“, коментира председателят и треньор на клуба Любомир Ганчев.

По същото време в Спортната зала в Дупница се проведе бараж за оставане в „А“ Мъже. Мъжкия тим на „Марек-Дигеста“ в състав Даниел Давидков, Радослав Котев, Николай Брейчев и Божин Ангелов, бяха най-младия отбор в групата и завършиха сезона на 3-о място, но бяха наказани от федерацията с 3 служебни загуби и отнемане на точки. Това изпрати отбора на бараж, в който дупничани се изправиха срещу международно събрания отбор на „Поморие“, съставен от 2-ма състезатели от Нигерия, 1 от Англия и 1 българин. Дупничани обаче показаха класатаси и се наложиха категорично 4:0 и защитиха мястото си в „А“ група. „Всички състезатели играха невероятно, с много дух и сърце! Никакви глупави наказания няма да ни спрат да преследваме и постигаме целите си. За следващата година целта е изкачване във Висшата лига, където ни е мястото“, допълни Ганчев.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien