Отпадна финансирането на мажоретния състав и училищата в Дупница с парите от спорта

Близо час продължиха дебатите по първа точка от дневния ред на местния общински съвет в Дупница. Тя бе за приемане на измененията в Наредбата за финансиране на спортните клубове на територията на общината. Включването на мажоретния състав и стимулиране на школата за успехи в училищните първенства бе причината за реакция от страна на спортните клубове в града, които излязоха с декларация, подписана от 8 клуба против това. Вносителят на докладната и председател на комисията по спорта Иван Шопов изтъкна мотиви, че има федерация за мажоретки и е нормално да получават финансиране, както и да се стимулира спорта чрез работата с деца в училищата. Владимир Владимиров предложи да бъде преразгледана Насредбата в тази й част и финансирането не бъде за сметка на клубовете. Матей Попниколов изрази от името на ГЕРБ съгласие за финансирането им, но това да стане с различна от тази наредба. В подкрепа на тази теза се изказа и независимият Методи Стойнев. "Ако бъдат включен мажоретния състав, той трябва да участва наравно с останалите клубове и на база постигнати резултати да получава финансиране. Вергил Кацов поиска от кмета Методи Чимев да поеме ангажимент в проекто-бюджета да бъде заложена такава сума, а именно 2500 лева за мажоретен състав и 4500 лева за училищата. Градоначалникът извади справка за разходите по тези две предложения, които прави Общината – около 16 000 лева са похарчени за три години за мажоретния състав и средно по близо 5 000 лева на година за училищните състезания.

В крайна сметка предложенията отпаднаха, като прието бе само промяната на първоначаолното стимулиране на новорегистрирани клубове от 1000 да стане 500 лв. Причината е в появата на клубове фантоми, които вземат тази сума и не се знае за какво я разходват.

Print Friendly

2 Коментари на Отпадна финансирането на мажоретния състав и училищата в Дупница с парите от спорта

  1. I Asen Iliew ostana s pryst u gyz. Samo za svoq djob si gleda

  2. Наблюдател // 30.01.2015 в 18:54 // Отговор

    Жалки и смешни общински съветници , мислещи само за партийната политика а не за интересите на града. Днес станахме свидетели на начина на управление , който съсипа Дупница. Когато хирурзите вземат отношение по въпроси свързани с общинска собственост а енергетиците ти говорят за култура и това как трябва да се развива театъра , когато едно достойно за уважение самодейно начинание ,като мажоретния състав не бива подкрепен от ГЕРБ само защото е предложено от БСП – тогава пропадането в пропастта е гарантирано. Нека тежи на съвеста на всичките тези псевдо политици последствията от всички грешни „политически“ решения , които взеха днес.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien