ОКОНЧАТЕЛНО! Община Дупница ще строи 160 жилища за социално слаби

Двама бивши градоначалници отново с мерак да седнат в кметския кабинет.

Социални жилища в Дупница в крайна сметка ще има, след като Върховният административен съд се произнесе със свое решение от 8 юли, информират от Общината. Обединение “Нова Дупница”, които бяха отстранени от комисията с председател Олга Китанова, защото не отговаряха на изискванията за подбор определени от възложителя, обжалваха класирането за избор на изпълнител. Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата им и потвърди решението на комисията, с което за победител бе обявен Консорциум “Развитие Дупница”, които предложиха 4 633 110,47 лева без ДДС и последва ново обжалване пред ВАС. Съдийски състав с Председател Нина Докторова в свое заседание потвърди решението на КЗК, като то е окончателно и не подлежи на нови обжалвания.

Предстои сключване на договор с изпълнителя, който ще построи 15 блока с общо 160 жилища на терена на бившите казарми. Този пилотен проект се реализира, както в Дупница така и в още два града – Видин и Девня.

Реализирането на този проект се проточи близо с година, тъй като отпуснатите от бившия министър по еврофондовете Томислав Дончев преди 2 години бяха крайно недостатъчни за строителните дейности и на първата процедура по избор на изпълнител не се яви никой. Впоследствие дупнишкия градоначалник Методи Чимев успя да издейства още пари за проекта, който след реализацията си след година ще реши проблема на десетки семейства и домакинства с осигуряването на жилища. Проектът ще осигури дом с минимален наем, образование и квалификация за около 1000 души, обяви при представянето на проекта на 9 април 2012 година Дончев, който вече е евродепутат.

zadupnitsa.com

Print Friendly

3 Коментари на ОКОНЧАТЕЛНО! Община Дупница ще строи 160 жилища за социално слаби

  1. За социално слаби българи или цигани?

  2. Преди месец може би Георгиев го чух по телевизията да казва че освен малжинства ще се настаняват и българи, за които няма до момента осигурени общински жилища, ако отговарят на критериите. Ще бъде смесено населението там. Дано се реализира наистина защото има не малко хора с такива имотни проблеми. Стискам палци да стане

  3. Въобще не ме интересуват циганите нека Георгиев да каже эа двата проекта ЦГЧ и осветлениетол Ако иэгуби само един да си хвърля веднага оставкатал

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien