Общинският съветник от РБ Славчо Павлов: “В България кметската институция е мажоритарна и кмета носи пълна отговорност за управлението си”

14159314_1252739368094006_1416719321_nСлавчо Павлов – общински съветник от РБ и председател на Комисията по спорт, туризъм, младежки дейности, международни отношения и връзки с неправителствени организации в Общински съвет – Дупница

      –    Г-н Павлов, как оценявате съвместната работа на РБ с общинското ръководство в лицето на ГЕРБ в местния парламент и община Дупница?

Оценката ми за досегашната работа с общинското ръководство на всички нива е по-скоро положителна , като ясно се забелязва тенденцията за търсене на диалог и широка подкрепа при взимане на важните за града решения. От друга страна не трябва да забравяме, че кметската институция в България е мажоритарна и в този смисъл тя носи пълната отговорност за голяма част от управлението на Община Дупница. Това обяснява някои решения и действия на кмета и неговата администрация касаещи посоката и цялостното развитие на нашата община. Само времето ще покаже дали това управление ще се отрази положително , но ние общинските съветници и общинското ръководство трябва да се стремим непрекъснато да надграждаме и да допринасяме за това Община Дупница да продължи да израства и утвърждава като естествен регионален център. Нещата които трябва да се свършат са много и в различни области носъм убеден, че ако всеки от нас положи достатъчно усилия нещата ще се получат. Това се отнася за всички граждани, а не само за общинското ръководство – всички ние имаме дълг към нашия град и само от нас зависи как ще се развива той.

      –   Има ли напрежение в редиците на РБ в Дупница след рокадите в съветническите места, които съда определи?

Рокадата бе изненада за нас, но аз поздравявам всички за това ,че бе приета нормално и без излишни емоции. Всъщност, нашите членове вършат достатъчно за Дупница и без да са общински съветници и нищо не би спряло Ники Табаков да твори и да обогатява културния живот на Дупница, той е един прекрасен човек с главно „Ч”. Същото се отнася и за заменилия го в ОбС – Христо Михалчев, те и двамата бяха избрани за това, което до сега са свършили и допринесли за Дупница, а не заради евентуалния им принос като общински съветници. Ние залагаме на доказани в своята област личности, които участвайки в управлението, ефекта от тяхната дейност би бил още по-голям и това вече се вижда и е факт.

      –   Как приемате и ще коментирате информациите за остър конфликт в редиците на управляващата партия ГЕРБ в Дупница и разделение на хора на кмета Чимев и хора на ОбС председателя Константинов? Докъде може да доведе това?

Не се интересувам от проблемите в другите партии, личностни конфликти и слухове. Пак ще повторя – ние сме в политиката за да допринесем със своите възможности, качества и влияние за доброто на града в който живеем, всичко друго е политикантстване, а ние ясно заявихме, че в такива неща не участваме.

          –   Приемате ли критиките към част от Вашите колеги съветници, че търгуват гласовете си в местния парламент срещу прокарване на лични бизнес интереси?

Такива критики винаги ще има докато съществува безпринципно противопоставяне и безсмислено политикантстване. Твърде много енергия се хаби в празни приказки, а не това е целта на човека избран да решава съдбините на града. Има достатъчно институции, които да установяват кое правилно или не и заседателната зала не е мястото за разчистване на лични сметки, хората това не ги интересува.      

            –   Какви са отношенията на групата на РБ с групата на ОДБ и Народен съюз?

 Отношенията ни с всички групи са колегиални и доколкото може конструктивни. Ние винаги сме търсили диалог, взаимопомощ и сме се отнасяли с уважение към всеки, който прави същото и с нас. Радвам се, че нашето появяване на политическата сцена допринесе много именно за създаването на такъв модел на работа, при който се търси широка политическа и обществена подкрепа – това е правилния път и аз адмирирам всички които се стремят към това.

             –  Възможно ли е в този Общински съвет създаването на по-широка група съветници с Ваше участие, която да гласува важните за Дупница въпроси като оставя на заден план партийните интереси?

Именно за това става въпрос – какво означава партийни интереси, при нас има партийни принципи, а не интереси и когато по-голямата част от управляващите споделят тези принципи , това се отразява много положително. А нашите принципи, като ясно изразена дясна проевропейска структура са ясно заявени и за нас развитието на България и в частност на Дупница минава през силно дясно управление, което да бъде в синхрон с насоката на развитие на цялата държава, а именно – българските граждани да бъдат пълноправни и равностойни членове на европейското семейство и на България да не се гледа като на „Бившата социалистическа Република България”.  За съжаление някои наши действия и решения по време на прехода не помогнаха да убедим нашите европейски партньори, че може да ни се има пълно доверие, и че сме се отърсили от наследството на комунизма. Това наследство ще ни тежи още много дълго време – дори днес, когато нашата армия от дълги години е част от военния съюз на НАТО, от редиците и изпълзяват генерали защитавали очевидно чужди каузи, а на всичкото отгоре имат претенции и за президентския пост, с което бихме се върнали десетилетия назад. Крайно време е това шизофренично поведение да спре и всички ние ясно и категорично да тръгнем по избрания от нас път на развитие, а за нас това е европейският.

           –  Каква е оценката Ви за спорта в Дупница и по специално развитието на футбола?

Спортът в Дупница е на много добро ниво, като в редица спортове наши състезатели и кадри на нашият град са водещи – Волейбол, Бадминтон, Тенис на маса, Таекуондо, Кикбокс и др., за което аз поздравявам всички треньори и състезатели поставили си големи цели и прославящи името на Дупница в България и по света. Те винаги може да разчитат на моята подкрепа, като това се отнася и за футбола в частност, на който също се помага въпреки трудните за всички времена. Сигурен съм,че с упорита работа и последователност резултатите няма да закъснеят.  

       –  Оптимист ли сте за издигане на единна кандидатура на РБ за президент на България?

РБ трябва да има свой кандидат, който да бъде олицетворение на същността на нашата политическа структура, а именно – доказана личност с добро име в обществото, човек готов да работи в името и за доброто на обществото, защото България го заслужава. В този смисъл аз съм оптимист – ние трябва да имаме своя кандидат.

източник : ugozapad.bg

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien