Общината в Сапарева баня зарадва първолаците с ранички (СНИМКИ)

С нови ранички, значки с лика на Ботев и хималки с логото на община Сапарева баня бяха изненадани първолаците в СУ "Христо Ботев" по повод първия учебен ден. Кметът на общината Калин Гелев, който бе възпрепятстван и не успя да присъства на откриването на новата учебна година, не пропусна и тази година да зарадва с ранички учениците, които за първи път прекрачват прага на школото. Неговият заместник Славчо Коларски и председателят на ОбС Иван Куйов, които бяха официални гости на събитието, поздравиха учениците и им раздадоха новите ранички. "От сърце ви пожелавам да ги пълните само с добри оценки – най-вече с шестици!", пожела им председателят на Общинския съвет.

Дворът на СУ "Христо Ботев" в Сапарева баня бе препълнен от развълнувани ученици, техните родители и роднини. С тържествено слово всички тях приветства директорът на школото г-жа Емилия Гелева. Празникът започна с издигане на българския трибагреник под звуците на националния химн. По традиция, и тази година водосвет за здраве и благоденствие бе отслужен от отец Димитър.

С много емоции и сълзи в очите ученици, преподаватели и родители засвидетелстваха своето уважение и изпратиха учителката на началните класове Калинка Ортакчийска, която се пенсионира след близо 40 години като учител в СУ "Христо Ботев". Г-жа Ортакчийска, която е преподавала на поколения сапаревобанци, бе поздравена от своите възпитаници и отрупана с красиви букети.

Поздравителни адреси по повод първия учебен ден бяха изпратени от народните представители Кирил Калфин и Ивайло Константинов, от РУО – Кюстендил и от началника на Областен военен отдел – Кюстендил.

DSC_5190 DSC_5217 DSC_5220 DSC_5235 DSC_5253 DSC_5259 DSC_5269 DSC_5283 DSC_5302 DSC_5326 DSC_5352 DSC_5353

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien