Община Дупница открива още 27 работни места и безплатна услуга за 120 човека

Община Дупница спечели изключително важен проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Дупница е един от малкото градове, който ще има възможността да изгради Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване или в домашна среда на територията на общината. 120 ще бъдат потребителите, които ще се възползват от тази услуга, а общата стойност на проекта е 499 470,36 лева. От Министерство на труда и социалната политика уведомиха официално днес и.д.кмет на Дупница Олга Китанова. "Няма как да скрия задоволството от факта, че сме одобрени и до 5 ноември трябва да предоставим изискуемите документи, за да сключим договорът. Центърът ще бъде изграден в жк. "Дупница", където вече сме определили помещенията и още от следващия месец започваме ремонт. Това автоматично открива и нови 27 работни места на трудови договори. Това е обаче най-малкото в случая, защото услугата за тези 120 човека, предимно болни хора и самотноживеещи е много полезна и при това напълно безплатна. В началото на годината ще обявим и необходимите критерии и документи за набиране на хората", коментира и.д. кмет на Дупница Олга Китанова.

И.д. кмет на Община Дупница Олга Китанова

И.д. кмет на Община Дупница Олга Китанова

21 лични и социални асистенти, домашни помощници в зависимост от нуждите на хората ще бъдат сред назначените. Другите работни места, които се разкриват са за социални работници, психолог, рехабилитатор, медицинска сестра, шофьор. По проекта, за нуждите на потребителите ще бъде закупен и специализиран автомобил, оборудван и с долекарска помощ.
"Проекта включва използването на системата "телекеър" в домовете за 45 от най-рисковите от към здравословно състояние потребители, която включва монтирането на паник-бутон, сензори за топлина и движение и т.н., които ще осигурят 24-часова постоянна връзка с тях, като за целта ще бъде изграден е център, в който да се следи всичко това, за да се реагира светкавично", обясни още Китанова.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien