Наследницата на Ванга се появи? Археолози търсят античен град, предсказан от пророчицата

В родният град на петричката врачка Ванга усилено се говори, че нейната правнучка Кристина е наследила паранормалните ѝ способности. Смята се също, че Ванга се е преродила в правнучката си. Виденията на 18-годишната Кристина са започнали още преди 6 години, когато е открит музеят на петричката врачка в града на 5 май 2008 година.

Българската пророчица не е е имала свои биологични деца, но има осиновена дъщеря на име Венета.

През годините много хора са твърдели, че Ванга няма да предаде способностите си, но малката Кристина опровергала това, когато започнала да предсказва бъдещето. Момиченцето започнало да сънува предстоящи събития като неродени все още бебета, смърт и бъдещи сватби, но в началото се страхувало да споделя виденията си.

Кристина казва, че не желае да се занимава с ясновидство, но е наясно, че не може да избяга от съдбата си. Първи за дарбата ѝ научили близките ѝ приятелки, които решили да изпробват паранормалните ѝ способности.
Момичето успяло да познае за едната от тях, че ще пребори коварна болест, за която лекарите не предвиждали успешен изход. Кристина успокоила една от приятелките си, че болестта ще изчезне до месец и предсказанието наистина се сбъднало.

Преди няколко години 7-годишната французойка Каеде Убер също бе смятана за наследница на българската пророчица. Детето имаше проблеми със зрението и твърдеше, че може да разговаря с духовете на починалите. Първокласничката от малко френско селце беше проявила способностите си още на 3-годишна възраст, когато предсказвала бъдещето и помагала на хората с проблеми.

Руски журналисти дори успяха да намерят кадри, в които Ванга предрича, че нейната наследница ще е французойка. Малката Убер има проблеми със зрението заради вродено генетично изменение на един от хромозомите, но със затворени очи вижда перфектно.

Още съвсем малка и едва проговорила Каеде заявила един ден, че по-големият ѝ брат ще си счупи крака. Никой не повярвал, но на другия ден това се случило – момчето паднало от стол и фрактурата била факт.

Археолози пък продължават издирването на античен град, за който предсказала Ванга. „Преди хиляди години е изригнал вулкан. Под огнената лава били погребани голям град и много невинни хора. Те били високи, едри и се обличали в дрехи, тънки и блестящи като станиол. Били много просветени“, разказвала Ванга.

„Реката, която течала през града, била златоносна и всяко новородено дете го потапяли във водите й. Градските порти били украсени с големи позлатени крилати животни“, предрекла пророчицата през 1985 г. за древния град под вулкана „Кожух“.

Мълвата за злощастната съдба на древната цивилизация вълнува Петрич и околните села от десетилетия насам. От 2012 г. към разкопките са привлечени и американци. Разпространяват се какви ли не приказни митове.

Най-интересна е историята за златния кон, който е бил разположен в центъра на античния град. Друга легенда твърди, че зла змия с пет глави и коса пази неизмерими богатства в недрата на вулкана. Който посегне да ги вземе, ще го сполети проклятие и смърт.

Разтърсващите митове и пророчества не са само плод на въображението на хората. Българи и американци доказват съществуването на богат античен град десетилетия по-късно. Хераклея Синтика е имал огромно политическо, икономическо и културно значение.

Разкриването на златния кон и други артефакти ще превърне местността Рупите в топдестинация на Балканския полуостров. Екипът на археологическите разкопки е ръководен от доц. д-р Людмил Вагалински, директор на НАИМ – БАН. Вниманието на археолозите от САЩ е привлечено от д-р Емил Нанков, който е завършил в Щатите.

„Ванга се е чувствала свързана с хората, които някога са живели там, и е искала да сподели информацията, знанието и съдбата на града със съвременните жители. В много от спомените им се казва, че е имала афинитет към археологическите разкопки и разкриването на истината“, казва Сотир Иванов, директор на Исторически музей гр. Петрич.

svetovnizagadki.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien