Наградиха най-заслужилите учители на годината в Дупница (СНИМКИ)

Най-заслужилите учители на Дупница бяха наградени днес на площад "Свобода" пред повече от 300 родители, преподаватели и деца. В четири категории, отличените учители получиха своите морални награди за работата си в годините до сега. Всеки преподавател бе поздравен и с изпълнения на ученици от учебното си заведение, както и плакети от кмета на Общината инж.Методи Чимев. Градоначалникът връчи и едногодишната стипендия “Свети Иван Рилски” 2019 на Доброслав Радев. От тази година, Община Дупница започна да осигурява стипендии на деца и ученици от общината, които са постигнали успрхи в спорта, учението, изкуството и технлогиите .

Категория “Учител в детска градина”

Анета Генчова Попова- старши учител в ДГ „Калина“ град Дупница

IMG_7045Завършва средно образование в ПГ „Христо Ботев“ през 1976 г., с отличен успех и златен медал. През 1980 г. завършва висше педагогическо образование в СУ „Климент Охридски“, филиал град Благоевград с отличен успех 5.80 и златен медал. През 1994 г. защитава втори клас- квалифиация от ЦИУУ град София. От месец септември 1980 г. до момента работи в ДГ „Калина“ град Дупница. Тя е първият учител с висше образование в детските градини за града. Като детски учител е била базов учител към Висш педагогически институт град Благоевград, изнася открити уроци пред методичните обединения на детските учители в града по всички образователни направления. Бързо се налага като отличен методист, новатор и добър педагог. От 1987 г. до 1996 г. е директор в ДГ „Калина“. От 1996 г. продължава да работи като детски учител в същата градина. Активно участва в работата на Педагогическия съвет. Отговорник е за реквизитите и костюмите в детската градина, отговорник е на комисия – Здраве, анене и безопасност на труда в детската градина и др. Активно участва в семинари и обучения.През последните 15 години активно работи с деца със СОП. Участва в разработването и провеждането на различни сценарии за тържества пред родителите, спортни празници в и извън детската градина.

 

Категория “Учител в началното образование”

Вера Василиева Иванова – СУ „Св. Климент Охридски“

 

 Млад и амбициозен учител с 12-годишен стаж. Въвежда ИТ в обучението. Преподава нововъведения предмет „Компютърно моделиране“ в трети клас. Ежедневно използва в часовете си електронни учебници и интерактивни методи на преподаване. Подготвя учениците си за участие в състезания, организирани от СБНУ и ежегодно част от тях достигат да национално ниво, на което също получават максимален брой точки. За този труд през изминалата учебна година е удостоена с грамота от СБНУ. Участво в квалификационни обучения, притежава IV ПКС.

 

Категория “Учител в основното образование” – два приза

Венетка Асенова Петкова ОУ „Неофит Рилски“- град Дупница

Учител с 39- годишен учителски стаж и завидни професионални постижения- всяка година нейни ученици заемат призови места на областния кръг на IMG_7079олимпиадата по биология, което е неоспоримо доказателство за висок професионализъм и призвана отдаденост на децата и учителската професия. В учителската си дейност системно прилага нови и интерактивни методи на обучение, които мотивират учениците за активна и целенасочена екипна работа в часовете и възпитават отговорност и дух на етичност и взаимопомощ. Проявява изключителна активност във вътрешноучилищната квалификационна дейност- изнася открити уроци, практикуми и презентации, с които предава ценния си опит на своите колеги. Години наред е ръководител на клуб „Млад еколог“, който спомага за възпитанието си на екологична култура у учениците и допринася за естетизацията на училищната среда, реализира и проекта „Природа ДА“ в училището. Петкова притежава обаятелни личностни качества- скромност, етичност, общителност, колегиалност, ползва се с авторитет и уважение сред родителите и колегите си, а за децата е любим учител.

 

Кичка Михайлова Георгиева – старши учител по изобразително изкуство в СУ „Свети Паисий Хилендарски” град Дупница.

През 1998 г. завършва СУ „Климент Охридски” – специалност „Педагогика на изобразителното изкуство”. Притежава Втора професионално  – квалификационна степен. Преминала е успешно много обучения за повишаване на квалификацията. Притежава грамоти за високоефективна професионална дейност от Регионален инспекторат по образованието – Кюстендил: юни 2015: май 2016: май 2017 година.

Георгиева работи за формиране на естетически умения и отношение към изобразителното изкуство у учениците. Съвместно с други учители работи по различни художествени проекти: висящи конструкции, декоративни пана, театрални кукли, кукерски маски, пластики и макети. Нейни ученици участват ежегодно в Националния конкурс за изработване на театрални кукли – Сливен и печелят призови места. В работата си е креативна и използва традиционни материали. Обръща внимание на фолклорните елементи и се старае да покаже красотата и българското етнографско богатство.

 

Категория “Учител в средно образование”

Нели Стоянова Заячка – Професионална гимназия “Акад.С.П.Корольов”

Завършила е ПУ “Паисий Хилендарски” ,гр.Пловдив- Българска филология, учител педагог по български език и литература.През всичките години отговорно изпълнява своите задължения и показва качества като отговорност, амбиция, любов към учениците, уважение и респект към ръководство и колеги. Много силно изразено качество е изключително внимателният и надежден стил на работа с изоставящи ученици. Днес много нейни ученици вече са икономисти, инженери, бизнесмени ,държавни служители и др. През целия период на обучение г-жа Заячка се е включвала в работата по следните Оперативни програми и проекти:

“Твоят час” и “Успех”- работа с ученици в заниманията по интереси, ежегодно участие в конкурси,олимпиади и състезания по БЕЛ.

За изминалата година е получила следните награди: “Гражданско Образование- формиране на ценностни нагласи у младото поколение”

“Добри педагогически практики в прилагането на образователната интеграция на деца и ученици от етническите малцинства.

Като дългогодишен председател на Синдикалната организация към СБУ, винаги е защитавала интересите на колектива, за което е удостоена със званието “Синдикалист на годината 2018”. Притежава четвърта квалификационна степен.

IMG_7038 IMG_7041 IMG_7045 IMG_7046 IMG_7047 IMG_7049 IMG_7051 IMG_7052 IMG_7054 IMG_7056 IMG_7060 IMG_7062 IMG_7064 IMG_7066 - Copy IMG_7068 IMG_7069 IMG_7073 IMG_7078 IMG_7080 IMG_7081 IMG_7085 IMG_7086 IMG_7088 IMG_7090 IMG_7093 IMG_7095 IMG_7099 IMG_7100 IMG_7103 IMG_7105 IMG_7109 IMG_7111 IMG_7113 IMG_7115 IMG_7116 IMG_7118 IMG_7122 IMG_7129

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien