„Младите огнеборци“ от Самораново с 2-ро място на областното в Кюстендил

На стадион “Осогово” в Кюстендил днес, се проведе Областното състезание на младежките противопожарни отбори “Млад огнеборец”. Първенците от районния кръг – отборите на  ПМГ – Кюстендил, ОУ “Христо Ботев” – с. Самораново, и СОУ “Аверки Попстоянов” – Рила, се бориха в 2 дисциплини за участие в Републиканското състезание на МПО, което ще започне на 5 юни в курорта Слънчев бряг. Отборът на ПМГ ще продължи участието си и в републиканския кръг. На второ място се класира отборът на ОУ “Христо Ботев” – с. Самораново, на трето – отборът на СОУ “Аверки Попстоянов” от Рила.

SL740033Областното състезание бе открито от зам.областния управител на Кюстендилска област Силвия Велкова. Гости на проявата бяха Невяна Йонова – главен секретар на Областната управа, и Мая Лехчанска – регионален представител на Министерство на спорта за Кюстендилска, Пернишка и Благоевградска област..

Състезателите бяха наградени с купи, грамоти, медали, спортни пособия и екипи. Наградният фонд бе осигурен от Спортния клуб по пожароприложен спорт “Пауталия 160”.

Print Friendly

1 Коментар на „Младите огнеборци“ от Самораново с 2-ро място на областното в Кюстендил

  1. Браво на Саморанци само така продалжавай те в същия дух. Ваш почитател от с Бистрица

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien