Млад шофьор от Дупница влиза ефективни зад решетките заради дрога

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца на водач на МПС, управлявал след употреба на канабис. Съдът определи първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието.
Обвиняемият А. Ш. /на 22 години, осъждан/ се признава за виновен в това, че на 01.02.2022г., около 13:46 часа, в гр. Дупница, ул. „Цар Симеон Велики“ на кръстовището с ул. „Бузлуджа“ управлява МПС „Ауди“ след употреба на наркотични вещества: тетрахидроканабинол (канабис), установено по надлежния ред с техническо средство „Drager Drug Check 3000“.
На основание чл. 343г от НК обвиняемият се лишава от право да управлява МПС за срок от 8 месеца, считано от 01.02.2022 г.
Съдът привежда в изпълнение и наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, наложено по НОХД 1044/2021 г. По това дело, обвиняемият А. Ш. се е признал за виновен в нанасяне на средна телесна повреда, пред казино в Дупница, през м. май 2021 година, за което е получил условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, с 3- годишен изпитателен срок.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien