Марта Копанарска пред младежите в Сапарева баня: Преди 89-а нямаше да издържите и 2 дни. Идва БСП на власт и идва емигрантска вълна

"Статистиката сочи, че при всяко управление на БСП младите хора в България намаляват. Идва БСП на власт – нова вълна емигранти навън. После казват: младите ги няма. Еми няма ги, ако БСП не спре да идва DSC04078на власт, наистина ще изчезнем." Това каза по време на младежко събрание в Сапарева баня кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Марта Желязкова – Копанарска. По време на срещата присъстваха и кандидатите Ивайло Константинов, Радослава Чеканска и Мая Спасова, както и кметът на общината Калин Гелев.

Тя посочи, че за да се направи нещо, в която и да е област, най-важно е да има млади и активни хора с гражданска позиция. "Млади хора, които да останат в България, а не да си "вдигнат чантичките" и да заминат. Това е и един от основните приоритети на ПП ГЕРБ. И да направим възможното да върнем тези, които вече заминаха. Затова и един от основните акценти в програмата е образованието, защото ние твърдо вярваме, че ако искаме да се развивам като държава, на нас ни трябват образовани и млади хора, които да работят", заяви преди младите хора Марта Копанарска. "Много от вас изобщо не си спомнят какъв беше животът преди 1989 г., преди да дойде демокрацията. Вероятно на много от вас бабите и дядовците им разказват, че е било прекрасно. Не беше прекрасно. Беше един много ограничен живот. Ако сега вас ви върнем в ония години, мисля, че няма да можете да издържите и два дни. Самата мисъл, че нямаш право да излезеш от България и живееш под един похлупак, и дори да си способен и трудолюбив, нямаш възможността да направиш нищо. Аз ужасно се радвам, че дойде '89DSC04080 година и че собствените ми деца не опознаха този живот. Това не трябва да се случва, защото човек така е устроен, че се бори за свободата си. А това си беше вид робство. Бабите и дядовците ни сега казват: построихме къщи. Ама хубаво де, в Европа като не е имало комунизъм, хората не са строили къщи ли?!", попита риторично тя. Пред присъстващите младежи Марта Копанарска изтъкна, че схващането държавата да се грижи за всичко, както по онова време, е много погрешно. "Държавата не трябва да се грижи за всичко. Държавата трябва да осигури възможността да се развива бизнесът и хората да се образоват, след това те сами да прогресират, а не тя да ги подсигурява", подчерта Копанарска. Кандидатът за народен представител от ГЕРБ бе категорична, че правителствата и управлението на БСП завършват винаги с пълни катастрофи. Тя припомни, че при първото правителство на Луканов не е имало хляб в магазините. А през 1997 г., при следващото правителство на БСП и Жан Виденов, са фалирали всички банки в България. Заплатата е била 3 долара, пенсията – 2 долара. "Малко по-късно дойде Станишев на власт. Знаете какво стана. Спряха всички фондове за България, а банковата система пак се разклати. Външният дълг нарастна на 10 млрд. лв. тогава, за да дойде първото правителство на Борисов и да връща тези пари. От съвсем скоро помните и кабинета "Орешарски" – нови 11 млрд. дългове, които за две години платихме", припомни още Марта Копанарска. Тя призова младите хора да се обединят около дясната идея и на 26-ти март да гласуват за ГЕРБ. "Защото гласувате за вас, за децата ви, за родителите ви и за възрастните ви баби и дядовци. Ваша е отговорността и нещата са в ръцете ви!", заяви Марта Копанарска.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien