Коментар! За отричането, Евангелието на Матей и… общински съветници в Дупница

Видят 10 човека на куп и започват да си правят политика. С други думи, да казват това, което хората искат да чуят. Лъжа ли е, манипулация ли е, това не е важно, важното е да ни ръкопляскат и да мислят, че ги е еня за хората. Ей този сценарий бе разигран на сесията на Общински съвет-Дупница този петък.

Срамно, жалко и дори арогантно. Това е накратко ситуацията за изказванията на голямата част от съветниците по точката с депото. Падението бе голямо, срамът остава, но явно с надеждата, че "всяко чудо за три дни".

Десетки жители, предимно от Пиперево бяха окупирали залата на местния парламент, за да изслушат дебатите по темата: "Ще има или не депо в Пиперево". Хората приемаха с бурни аплодисменти всеки изказал се в тяхна защита. Ръкопляскаха и на тези, които не само предложиха варианта с Пиперево, но и дори го гласуваха на т.нар. Председателски съвет. Нямаше как хората от китното село да знаят кой/и само седмица по-рано изстреляха варианта с Пиперево. Но част от тези, които предложиха този вариант, а после го и гласуваха, в този петък се отметнаха. Нещо повече. Дори се опитаха да натрупат дивиденти. Дали заради предстоящите избори, дали надявайки се, че становища и позиции се забравят буквално за седмица или просто от страх пред хората, но политическото падение на някои от местния елит бе пълно. И тук не говорим за това "Е ли…" или "Не е ли…" вредно депото, а за отношението на тези, които са избрани от всички нас. Това ли заслужава народът вече 27 години – да се решава едно, а пред хората да се лъже най-безогледно. Това ли моралът на него – на дупнишкия политик в Дупница? Имена не искам да споменавам, няма и да го направя. Те се знаят. Надявам се обаче – втори път да няма подобни подигравки с хората.

Това ми напомни за Евангелиетата на Матей, Лука и Йоан, които отбелязват отричанията на:

"И Петър си спомни думите на Исус, Който беше казал: Преди да пропее петелът, три пъти ще се отречеш от Мен" (Матей, 26;75)

Третото отричане на Петър в Евангелиетата е пред тълпата!!!

Уважавайте хората, мислете преди делата си. Спазвайте поне 10-те божий заповеди. Едната е: Не лъжи!!!

Print Friendly

8 Коментари на Коментар! За отричането, Евангелието на Матей и… общински съветници в Дупница

 1. Браво за този коментарАма дали има кой да го проумее.И все пак пишете имената

 2. Те се отричат всички за некой глас повече. Политик в Европа е престижно и уважавано а у България е равнодилно на лъжец измамник айдук и далавераджия

 3. Браво,в тази държава има все още хора които разсъждават и не ги е страх да отстояват правата си… БРАВО!!!

 4. Браво,в тази държава все още има хора които разсъждават и не се страхуват да отстояват праватаси… БРАВО!!!

 5. Ето това е журналистическата работа. Да коментирате и анализирате а не само да маркирате и изпълнявате поръчки ама в Дупница я има останал журналист вече я не, всички са драскачи

  • Е ТОЧНО ТОЗИ НЕ МИСЛЯ, ЧЕ Е ДРАСКАЧ! НЕ ГО ОБИЖДАЙ ТАКА! ТОЗИ Е НЕЩО ПОВЕЧЕ…

 6. БРАВО, БРАВО, БРАВО, ЯВНО МНОГО УМЕН ЧОВЕК Е ПИСАЛ ТАЗИ СТАТИЯ. ГОРД СЪМ, ЧЕ ТАКИВА КОРИФЕИ С ОТЛИЧНИ БОГОСЛОФСКИ ПОЗНАНИЯ ИМА В ТОЗИ ГРАД!!! ОТ ЦЕЛАТА РАБОТА ОБАЧЕ НЕ РАЗБРАХ КЪДЕ ИСКА ТОЧНО ДА Е ДЕПОТО ВЪПРОСНИЯТ УМНИК???

  • лопатаджия // 21.12.2016 в 8:21 // Отговор

   Сигурно у вас иска.Много точна статия за това какви са ни политиците а не къде да ти е сметището

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien