Как да оцелееш в сезона на партитата?

Поканите ти за различни партита се увеличават и празничното настроение вече те е обхванало.

Внимавай обаче, защото парти маратонът, за който се стягаш крие някои опасности – през този период са концентрирани най-много възможности за гафове. Като се започне с напиването пред очите на шефа и се стигне до досадната ти леля, която не спира да те разпитва защо още не си си намерила мъж, коледните и новогодишните купони са истинско минно поле, през които трябва да преминеш с грация и повишено внимание.

Как да се отървеш от убийствения махмурлук

Снощните шотове с колежката от  ти се сториха като най-брилянтната идея, която някога ти е хрумвала, но тази сутрин определено не си на същото мнение.

След цяла нощ в тоалетната и обещанието никога вече да не близваш алкохол (или поне до края на деня), е истинско чудо, че  изобщо успя да се измъкнеш от леглото. Първата стъпка към нормалния живот близкото кафене, където освен хубавата доза кофеин, ще се снабдиш и с голяма порция пържени яйца и бекон. Може и да не ти се вярва, но тази хранителна комбинация атакува право в целта симптомите на махмурлука.

** Кожата е първото място, на което ще си проличи умората от дългата нощ.
Ако торбичките под очите ти издават твоето състоянието, не се поддавай на изкушението да добавиш още един слой фон дьо тен. Това само ще влоши нещата! Смеси малко основа с овлажняващ крем или серум, за да придадеш повече блясък. Ако лицето ти изглежда по-тъмно и изморено, използвай нюанси в прасковено за бузите и устните си, така лесно ще замаскираш кръговете под очите и ще придобиеш по-свеж вид.


Неудобните разговори

На купона е пълно с хора, които си бъбрят на групи, а ето те и теб, която се оглежда наоколо и иска всеки момент земята под краката ти да се разтвори, за да се спасиш от неудобството.

Никак не е лесно да влезеш в препълнена зала и да заговориш непознат, но ако си поемеш въздух и се усмихнеш, ще изпратиш приятелски сигнали до всички присъстващи. Когато се присъединиш към някоя от групичките, започни с твоето име и малък комплимент като: „Здравей, аз съм еди коя си… Имаш страхотни обувки (чанта, рокля, прическа). Откъде се познавате с домакина?”. Добре е да задаваш много въпроси, за да поддържаш разговора и да се сближиш със събеседника си. Ако пък искаш да се измъкнеш кажи нещо от сорта на: „Разговорът е чудесен, но видях, че приятелката ми току-що дойде. Ще отида да я доведа.”


Досадните роднини

Събрали сте се със семейството ти за празниците и всички са се втренчили в онзи пръст и се питат защо върху него все още няма халка.

Когато най-накрая някой ти зададе въпроса и ти си принудена да обясниш,  всички започват да те гледат с поглед, в който безпогрешно разчиташ съжалението им. Ако някой те тормози с постоянните въпроси защо все още си сама, просто му отговори, че е много мило от негова страна да приема толкова присърце личното ти щастие. Усмихвай се и използвай някой предварително подготвен отговор. Не се притеснявай, скоро ще сменят темата.


Сутрешните разочарования

Всички сме имали по една от онези изненадващо лоши сутрини, когато малко по малко започваме да си възвръщаме спомените от изминалата нощ и да се чудим „Защо по дяволите трябваше да правя точно това?”

Разбира се съвсем наясно сме, че ти се иска нищо от това да не се беше случвало. Но спри преди да си започнала да оправдаваш поведението си – всичко, което се иска от теб е да се извиниш. Усмихни се и кажи  нещо от сорта на „Съжалявам за поведението си снощи, Извинявам се, ако съм обидила някого, не е било умишлено. Благодаря ви за разбирането.”


Натискът на компанията

Предпочиташ да си останеш вкъщи, вместо да вилнееш по клубовете? По това  време на годината винаги ще се намери някой, който ще се опита да промени решението ти, особено когато става въпрос за ядене и пиене.

Просто защото те самите са си позволили да нарушат собствените си правила по празниците. Ако не искаш да попаднеш капана на компанията ти, реши предварително колко алкохол смяташ да изпиеш. За да не се поддадеш на внезапния натиск  по-късно, редувай чашите вино с вода или допълвай шампанското ти с газирана вода. Така няма да прекалиш, но и няма да слушаш цяла вечер, че си „тъпо парче“.

cosmopolitan.bg

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien