Инж.Методи Чимев: Скъпи медици, ВИЕ сте нашето оръжие и нашата надежда в тези дни на изпитания

Уважаеми лекари, медицински сестри и всички, работещи в сферата на здравеопазването,
Обръщам се към вас с цялото си уважение, признателност и любов, за да ви честитя професионалния ви празник. Вие сте пазителите на живота. Вие сте единственият противовес – ангелите войни, които човек и човечеството имат срещу страданието и смъртта. Вие сте с нас в най-трудните ни моменти – от върховния миг на появата на новия живот до мъката на болестта и смъртта. Виждате ни не когато сме силни, спокойни, красиви и безгрижни, виждате ни в моменти на слабост, виждате ни превити, объркани, виждате ни дори нападателни, виждате ни отчаяни и мразещи, но никога не се отказвате и от никого не се отказвате. И докато ръцете ви воюват с болестта, сърцата ви обгръщат с топлина и грижа нас, пациентите. Толкова сме ви благодарни! Взимате от тъгата ни, взимате от страданието ни, взимате от страха и паниката ни, за да направите от тях нов шанс; да направите от болестта изцеление; да направите от отчаянието празник на живота. Толкова много ви обичаме!
Скъпи медици, в тези дни на изпитания, страх и колебания; дни, в които увереността на целия свят е сломена от мъката по загубените животи, от страха пред още повече загуби и от сблъсъка с непознатото, вие, вие скъпи медици, сте нашето оръжие и нашата надежда. Вярвам, че говоря от името на всеки наш съгражданин, когато казвам, че вярвам в професионализма ви, в знанията, опита и уменията ви. Желая на всички медици по света, в България и в Дупница да бъдат здрави, да бъдат силни, да срещат колкото се може по-малко трудности и тежки случаи. Дупница е град, дал началните стъпки на хиляди изключителни медици, градът и околията ни имат редица прославени лекари и лекарски фамилии. В двете ни болници и в момента има изключителни професионалисти. Като човек и като кмет ще направя всичко по силите си да подкрепя медиците в този тежък за всички момент. Както и досега Община Дупница изпълнява ангажиментите си към Общинската болница.
Уважаеми съграждани,
използвам момента, за да ви призова да спазваме мерките съвестно, нека се грижим за себе си, близките и околните, така че заедно да преминем през това изпитание. И нека утре, когато сме преминали през кризата, не забравяме, че лекарите, сестрите и санитарите се борят за живота, здравето и благополучието ни на всяка своя смяна, във всяка минута на дежурствата си те решават кризи, те надлъгват и отлагат смъртта. Трябва да ги уважаваме и подкрепяме винаги.
Уважаеми медици и съграждани, смирен и благодарен за работата и съдействието ви, мога да пожелая на вас и на себе си по-бързо да стигнем до момента, в който отново ще сме заедно, децата ще се върнат в училище, възрастните ще излязат по градинките, ще тръгнем отново на работа, на театър, на концерти… без страх и без съмнения един към друг. Сега обаче добрите приятели подкрепят, обичат и окуражават от разстояние. Изпращам ви своята подкрепа и надежда, че заедно ще се справим.
Бъдете здрави и силни!
Бъдете оптимисти, но и внимателни за себе си и другите!
С признателност и уважение
Инж. Методи Чимев,
Кмет на Община Дупница

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien