Фирми от цяла България искат да санират блокове в Дупница, кметът се надява на интерес и от местните фирми

Изключително голям е интересът от фирми, които да участват в процедурата по избор на изпълнители за саниране на блоковете в Дупница, информират от пресцентъра на администрацията. На 26 април се отварят документите на подалите участници, когато ще стане ясна и точната бройка на фирмите, които ще се борят за над 11 млн. лева за тази дейност. На първи етап са включени 18 блока, а на следващ ще бъде обявена процедура по избор и на останалите одобрени многофамилни сгради в града.

Инж.Методи Чимев

Инж.Методи Чимев

"Звънят ни от цялата България и очаквам конкуренцията да бъде много сериозна. Надявам се, че и дупнишките строителни фирми ще се включат, защото би било хубаво да наемат и работна ръка от наши съграждани. Още повече, че за всеки блок ще се избира различен изпълнител, а това дава не малък шанс да спечелят, предлагайки добри условия", коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
По процедура, фирмите, които проявяват интерес към даден блок, имат правото да го посетят на място, но задължително с представител от Община Дупница, както и да получат информация по паспортизациите им. "Това е изискване, защото все пак като Община сме длъжни да браним интересът на хората и да спазваме коректността. Фирмите си записват ден и час и техните представители, заедно с наш служител, ходят на място", допълни инж.Чимев.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien