Ето каква декларация срещу изборната система иска да приемат съветниците в Дупница кмета на града

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев ще предложи на Общинския съвет да приеме декларация във връзка със системата за избор на народни представители. Желанието, което ще бъде декларирано е промяна на системата и изборния кодекс. Окончателният вариант на декларацията ще бъде изпратена до президента на Република България Росен Плевнелиев, проф.Г.Близнашки – служебен министър, Георги Колев-Председател на Върховен административен съд, проф. Лазар Груев-Председател на ВКС, Сотир Цацаров-Главен прокурор и Ивилина Алексиева-председател на ЦИК.

От пресцентъра на Общината разпространиха самия проект за декларация:

За огромно съжаление станахме свидетели на подмяната на изборния вот на гражданите на община Дупница и всички жители на Кюстендилска област.

Станахме свидетели как една политическа сила получи незаслужен мандат, без да има доверието на хората в нашия регион. Политическа партия, чийто гласове не биха стигнали  и за един общински съветник получи нещо повече, получи депутатски мандат. Този избор се превърна в една голяма лъжа и измама, и наруши свещеното право, а именно, правото на свободен избор. Гласът на хората е гласът на България, гласът на хората е глас за бъдеще, глас за надежда и глас за просперитет. Глас за всичко друго, но не и за математически формули. Хората не сме статистика, хората не сме числа, хората сме хора, затова, за да определяме бъдещето си. За да определяме пътя, по който искаме да вървим и ще вървим. Една система, която изгуби доверието на българския парламентаризъм, вярата в политиците и вярата в правото да избираме. Алгоритми, формули и числа се учат в часовете по математика, но те не могат да определят бъдещето на нашия регион и на нашата родина.

Законът е закон, той трябва да бъде спазван. Но защо от този закон трябва да бъдем потърпевши ние десетките хиляди жители на община Дупница?!

Уважаеми дами и господа, ние общинските съветници от Дупница изразяваме несъгласие с узаконяването на практиката, да се неглижира изборът ни. Ние не сме против ДПС, ние не сме против различните етноси, ние не сме против различното мислене. Ние сме против тази категорично несправедлива система, която не ни ощети, а ни ограби. Ние сме избрани от нашите съграждани, и като техни избраници сме длъжни да браним интересите им, тези на града и тези на държавата. Правили сме го и ще продължим да го правим.

Затова настояваме за своевременна реакция по този казус. Вие сте хората, които можете и трябва да спрете опасността от конфликти с неясни последствия. Затова заявяваме най-отговорно: Сменете системата, дайте правото гласът на хората да бъде глас за бъдещето.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Ето каква декларация срещу изборната система иска да приемат съветниците в Дупница кмета на града

  1. Ильо войвода // 15.10.2014 в 21:23 // Отговор

    „Сменете системата, дайте правото гласът на хората да бъде глас за бъдещето“.Чимев направи ли ти впечатление че Паунов се покри вече.Нали знаеш защо?Така че разичтай само на себе си и твоите дупенца от града,че си много вдигнал главата срещу политиците,а това те не обичат.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien