Дупничани от жк “Чавдар войвода“ излизат този петък на протест. От Общината заявиха, че ще решат проблема

Хора живеещи в дупнишкия квартал „Чавдар войвода“ се организират на протест този петък. Протестът е под мотото „Оправете ни улиците“. Ето какво казват организаторите: „Организираме протест!!! Уважаеми съграждани, искаме да ви уведомим, че на 21.08.2015 година от 09:00 ч. ще се съберем на площадката на Ж. К. „Чавдар Войвода” с лозунги и плакати, за да алармираме Градоначалниците ни, че вече не можем да търпим положението с улица „Велико Търново” и искаме да бъде основно реконструирана. Не можем повече да чупим детските си колички, колелата и колите си в огромните дупки останали след ремонти на водопровод или окабеляване! Искаме да се спази обещаното от общината, не частично, а основни ремонтиране! Ще се радваме всички от квартала да се включат в протеста, за да сме по-силни и да разберат Кмета и неговите представители, че не могат да ни лъжат повече! Ще сме там и ще тръгнем всички заедно по цялата улица, до общината, за да „Приканим” управляващите да си свършат работата.“

В Zadupnitsa.com многократно са получавани и публикувани сигнали за състоянието на улица „В.Търново“. Последният бе от преди два месеца. Ето какво написаха тогава наши читатели: „Моля да отразите състоянието на улица „Велико Търново“. Много е зле положението там с огромни дупки. Сигурно в цял град няма по-окаяна улица. Състоянието на квартал „Чавдар Войвода“ е още по-зле, като там дори не е асфалтирано никога, а си е черен път. Имаше подписка до общината, но не се разбра какво ще се прави.“

11160187_825249544177791_844575542_n-300x225

Припомняме, че камион на фирмата по сметосъбиране "Дупница Клинър" пропадна преди известно време в почти 50-сантиметрова яма на ул. "Велико Търново". Под улицата има няколко подобни дупки, които са се образували от подпочвени води. Пълна рехабилитацията само на тази улица обаче ще струва над 1 млн. лева, изчисляват експерти, като на този етап няма как да се осигурят средствата, нито по програма, нито от държавния бюджет, а още по-малко от бюджета на общината за павирания участък.. Този участък не е ремонтиран повече от 40 години.

Днес на пресконференция кметът на Дупница инж. Методи Чимев заяви, че е запознат със сигналите и улица „Велико Търново“ ще бъде рехабилитирана, но извън павирания участък. Средствата ще бъдат осигурени в рамките на два месеца. Освен това част от улиците в квартала също ще бъдат рехабилитирани, като част от проекта свързан с изграждането на социалните жилища.

 

Още по темата ТУК

Print Friendly

1 Коментар на Дупничани от жк “Чавдар войвода“ излизат този петък на протест. От Общината заявиха, че ще решат проблема

  1. .................. // 20.08.2015 в 8:54 // Отговор

    От вчера започнаха ремонтни дейности в квартала, само и само за да се замажат очите на хората… Направиха основни ремонти на улици, които нямаха и пукнатина, ремонтираха улици по които не минават коли. Сега ще оправят и пътя за новите сгради, а жителите на квартал „Чавдар Войвода“ ще продължат и тази зима да ходят в калта, защото там дори и асфалт няма.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien