ЧИТАТЕЛСКО! Да си пазим Докторите, дупничани…!

Един от редките читателски сигнали, в които се говори за доброто и положителното, пристигна на пощата на zadupnitsa.com. Хубавите, каращите да се усмихнеш или замислиш за доброто теми и новини са все по-малко, затова с удоволствие публикуваме без редакторска намеса писмото на Десислава Иванова от Дупница.

Д-р Йордан Никулчин

Д-р Йордан Никулчин

"Уважаема редакция, Чрез Вашата агенция искам да изкажа искрената си благодарност към д-р Йордан Никулчин и екипът му за грижите, които положи за моя баща Методи Георгиев в хирургично отделение на общинската болница МБАЛ”Св.Иван Рилски”, гр. Дупница. Баща ми е в много тежко общо състояние, с най-страшната диагноза и екипът на д-р Никулчин буквално го върна от оня свят, напълно безкористно, в мизерните условия, в които е принуден да изпълнява служебните си задължения.

Извън чисто човешката ми благодарност, бях щастлива и от факта, че още има истински лекари, които приемат пациентите си и техните близки като човешки същества, а не като ходещи банкомати.

През последните години съм се нагледала на доста лекарско безахберие и алчност, била съм жертва и на откровено рекетьорство от рода на „Ако оперирам по клинична пътека и не ми платите, мога да го отворя и затворя и се оправяйте!” или „Професорът оперира, но като се обърне, пациентът е в моите ръце”, затова смятам, че когато видим истинско професионално и човешко отношение, това не бива да се подминава и за него трябва да се пише и говори точно толкова, колкото и за престъпленията на „Белите престилки”. Защото рядко се даваме сметка, че и тези хора са жертви на системата като самите нас, трудът им се заплаща с жълти стотинки и имат своите чисто човешки проблеми в опитите си да оцелеят.

Мъките, през които преминаваме с моето семейство, ме накараха да се замисля, че трябва да ценим и да си пазим лекарите, които все още не са се отказали от донкихотовските си опити да бранят честта на професията и общинската болница. Не всички дупничани имат парите за да се лекуват в София и големите болници, да не говорим за самотните възрастни пенсионери, които едва оцеляват с по 250 лв. Затова не бива да подминаваме добрите примери, най-малкото за да дадем смисъл и на хората в бяло да гледат на нас като на човешки същества, а не на клинични пътеки. И да се борим за оцеляването на общинската болница, защото утре всеки от нас може да има нужда от нея".

Заглавието е на редакцията.

Print Friendly

14 Коментари на ЧИТАТЕЛСКО! Да си пазим Докторите, дупничани…!

 1. Орлин Славев // 18.09.2017 в 18:05 // Отговор

  Данчо е уникален лекар и най вече човек с главно Ч.Върна от онзи свят майка ми.Попитах го колко струва седем часовата операция и колко му дължа.Това ми е работата нищо не дължите.Поздрави от цялото ни семейство.

 2. Маргарита // 18.09.2017 в 18:24 // Отговор

  Доктор Никулчин е един лъч надежда и най-вече един прекрасен професионалист-Човек!!!!Наскоро имах нужда от консултация,обърнах се към него без да го познавам лично.Останах изумена от чисто човешкото отношение и напътствията,които ми даде!!!Докато има такива лекари,можем да сме спокойни,все още има надежда!!!Да ценим такива лекари,защото са ни нужни!!!Благодаря Ви,доктор Никулчин!!!

 3. Бойка Скоклева // 18.09.2017 в 18:42 // Отговор

  И аз подкрепям написаното.Д-р Никулчин,колегите му,сестрите и санитарите в хирургично отделение с желание,умение и много човечност роботят своите професии

 4. Уникален човек, перфектен лекар!!!!

 5. Веска Ненкова // 19.09.2017 в 7:26 // Отговор

  Чета отзивите на гражданите от Дупница и се радвам на написаното от тях по отношение на др никулчин. Не го познавам но такива трябва да са лекарите навсякъде Поздравления и дано продължава с този дух!

 6. Доктор Никулчин е невероятен специалист и човек с който имам удоволствието да работя вече години. Жалко че не са всички като него а повечето са печелбари. В името на болницата този прекрасен лекар дава извънредни надлимитни дежурства за да не се закрие кабинета и то безплатно. Ето това е Доктор Никулчин. За мен а и за повечето от нас е огромно удоволствие да работя с него.

 7. Светла Симеонова // 19.09.2017 в 12:06 // Отговор

  За Данчо никулчин може да се говори с часове Прекрасен човек и лекар Дълбок поклон пред него

 8. Алалем тръгна кампанията за нов директор на болницата да-а

 9. Ваня Костадинова // 19.09.2017 в 15:03 // Отговор

  Господин Случаен, разбирам че сте комплексирана душица която обича да спами от злоба ей така за да покаже своето жалко съществуване на тази земя.Доктор Никулчин ако бе искал досега да бе станал,но никога не е имал подобни желания.Той е отличен специалист и невероятен човек,но вие сте се заврели в дупето на мишката и радост ви носи подобни подмятания.

 10. Работя в системата и съм свидетел на какви ли не отношения,за жалост по голям процент се пада на пошлоста и печалбарство.Работя в столичлна болница и когато идват пациенти от провинцията и разказват за отношението към тях просто настръхвам.Много ме радва написаното и поклон пред този лекар.

 11. Йордан Гусийски // 20.09.2017 в 19:36 // Отговор

  Невероятен човек и лекар . Поклон. Добре ,че го има

 12. Благовест Караканов // 21.09.2017 в 11:14 // Отговор

  Уникален човек и лекар. Един от малкото лекари, които наистина се интересува от пациента и има желанието да му помогне.

 13. Д-р Никулчин-това е Човекът, който ми припомни какво е Хуманност!!! Огромно благодаря… Вие сте страхотен професионалист!!!

 14. П. Христова // 29.09.2017 в 22:52 // Отговор

  Не мога да остана безразлична и се присъединявам към горепубликуваните думи на благодарност към д-р Никулчин и хирургично отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница. Няколко пъти съм била спасявана от проблемите, които съм имала, в това отделение. Няма такива лекари в други болници, винаги съм го казвала и сега го потвърждавам! Благодаря от сърце на др Никулчин и целия екип на хирургично отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница! Бъдете здрави и дарявайте здраве на всички, които се нуждаят от това!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien