Чеканска проведе поредна приемна с граждани в Дупница

Поредната приемна за граждани проведе народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска, която се срещна с жители на община Дупница и региона, поставяйки пред депутата въпроси от инфраструктурен, социален и културен характер.

В отговор на поставен въпрос на жители на община Бобов дол, Чеканска информира, че републикански път III – 623, свързващ Бобов дол и Жедна, ще бъде обновен, като срокът за строителните дейности е 180 дни. Изграждането на новото трасе ще осигури безопасно преминаване по отсечката, която е единствената връзка между Бобов дол и област Перник. Строителството на трасето е на стойност малко на 1 млн. 465 хил. лв. без ДДС, а средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна 2инфраструктура”. Става ясно, че вече е проведена процедура за възлагане на обществена поръчка за строително-монтажни дейности и за строителен надзор. Чеканска обясни, че проектът предвижда изграждане на ново пътно тяло в изкопи и насипи, нова пътна конструкция с трайно асфалтово покритие, ново отводняване с облицовани окопи и отводнителни съоръжения.

Информацията е получен по-рано след отправено питане до министъра на МРРБ Николай Нанков от депутатите Кирил Калфин и Радослава Чеканска.

По време на приемния ден на народния представител от ГЕРБ в град Дупница, граждани поставиха също имотни и правни казуси. Жител на село Крайници посети приемната, за да изкаже своята благодарност към Чеканска за решен от нея по-рано казус. Тя е поела ангажимента на предишна своя приемна в дупнишкото село Крайници. Съдействано е пред Областна дирекция „Земеделие” и Служба по геодезия, картография и кадастър – Кюстендил за издаване на скица на поземлен имот, част от стопански двор, в Крайници.

Народният представител Радослава Чеканска обеща, че ще продължи с организирането на изнесени приемни за жители на други общини и малки населени места от областта.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien