Бащата от „Чужденецът“ на изложба в Дупница

Първата по рода си изложба, буквално пред кабинета на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев бе представена днес. Творбите на художникът Антон Гошев със заглавие “Зимна приказка” са окачени в коридора на Общината. Авторът им и инж. Чимев прерязаха символично лентата на изложбата. “От тук насетне, това ще бъде другата ни изложбена зала, като идеята ни е всеки месец да има такива изложби”, обяви инж. Чимев.

Сред дошлите да видят творбите на авторът бяха заместник-кметовете Крум Милев и Красимир Георгиев, както и културни дейци и любители на това изкуство. Гост бе и актьорът Валентин Гошев, брат на художникът, който се превърна в любимец на зрителите с ролята си на бащата в култовия български филм "Чужденецът".

IMG_20141201_111054Антон Гошев получи тази година Голямата награда от Зонална изложба "Струма", която събра под един покрив най-добрите творби на 85 художници от Благоевград, Перник и Кюстендил. Художникът имаше и много силно представяне и в изложбата на "Алианц – България" в столицата, както и в Национална изложба "Приятели на морето" в Бургас. Негови творби впечатлиха публиката и журито в Национална изложба на художниците педагози във Велико Търново, на Биеналето на малките форми в Плевен, Национално изложение – Пейзаж" – Видин, Национално изложение "Тенец" – в  Монтана и други. Негови творби са собственост на редица колекционери от САЩ, Австралия, Германия, Австрия, Унгария и други.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien