ЖЕСТ ЗА ПРИМЕР! Дупнишки бизнесмен дава месечни стипендии на братята-таекуондисти Джорджеви

Александър Кацов и Кубрат Пулев.

Изключителен жест към двама от най-успешните млади спортисти на Дупница, а и на България в таекуондото направи Александър Кацов. Дупнишкият бизнесмен пое целогодишен ангажимент да осигурява стипендии на братята Александър и Митко Джорджеви. Двамата таекуондисти на „Гладиатор“ в момента са най-успешните родни състезатели в този спорт. „Бил съм спортист и знам колко е трудно. В индивидуалните спортове достигаш до етап, като техния, в който е

Братята Джорджеви

трудно да се финансираш и поради тази причина сме загубили десетки таланти. Джорджеви са много добри състезатели, които вече се доказаха и доказват на международната сцена, разнасят славата на града и страната ни и ще бъде голяма грешка да ги загубим за спорта. Такива момчета трябва да бъдат съхранявани за родния спорт и затова реших всеки месец да подпомагам двамата. Надявам се, че с тази помощ, на тях им остава вече да мислят само за повишаване на класата си и да трупат още повече успехи“, лаконичен бе Кацов. Дупничанинът е известен с близостта си с братята Кубрат и Тервел Пулеви и на всеки техен двубой е в ъгъла на ринга.
„Искрени благодарности на г-н Кацов за жеста. Не сме очаквали, че някой ще реши да ни помогне. Това ни стимулира да тренираме още повече и да гоним още по-големи успехи. Надявам се и апелираме повече местни бизнесмени да последват примера на г-н Кацов и се обърнат с лице към спортните таланти на Дупница“, заяви Сашо Джорджев.

Александър Кацов и Кубрат Пулев.

„Това е огромен жест, който някои не биха оценили, но всеки който е в спорта и знае как се търсят пари, разбита отлично колко много е за тези момчета. През годините съм имал много талантливи деца, които достигат пълнолетие и тогава вместо да продължат към големите вече успехи, са принудени да прекратяват кариерите си, защото трябва да мислят за прехраната си. Жестът на Сашо е гаранция за спокойствие на двамата, а и в същото време задължава, защото някой е повярвал в усилията ти, повярвал е в таланти ти и ти помага. А двамата трябва да отговорят подобаващо. Сашо е човек от спорта и много наясно с реалностите, така че големо благодаря и от мен“, коментира президентът на „Гладиатор“ и треньор Христо Михалчев.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien