Засаждат червен дъб и поставят къщички за птици в училища и детски градини в Дупница

40 броя фиданки от червен дъб ще бъдат засадени в Център за настаняване от семеен тип „Надежда“ в Дупница. Това ще сторят възпитаниците на Центъра в понеделник, като инициативата е на Регионална дирекция по горите-Кюстендил с партньорството на Община Дупница във връзка със Седмицата на гората. Тази година мотото е „Гората е живот“.
Също така са осигурени и 20 дървени къщички за птици, които ще бъдат за училища и детски градини на територията на общината. Тази година в „Седмица на гората“ се поставя фокус върху птиците. Акцентира се върху една от най-важните им роли – на санитари и лечители на гората. "Целта е да обърнем внимание на обществото като цяло към тази част от природата- птиците. Да  научим подрастващите да не унищожават техните местообитания и да ги опазват, да ги подпомагат в тяхното изхранване и оцеляване през зимата", коментираха от Регионалната дирекция.
На 4 април в 1-а детска градина е предвидено също засаждане на дръвчета и поставяне на къщички за птици от самите деца.
На 7-и април пък от 11.30 ч в училище “Неофит Рилски“ ще бъдат засадени фиданки от 26 паралелки, като всеки клас ще се грижи за своето дърво. РДГ е  подготвила  табелки с номерата на класовете. Ще бъдат закачени 4 броя къщички в двора на училището.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien