Заради местния парламент в Дупница, режат здраво парите за спорт

Много яко ще бъде орязан бюджета за спортните клубове и спортни дейности на територията на община Дупница, научи zadupnitsa.com. За драстично намаление на парите потвърди на пресконференция преди 4 дни и зам.кмета Олга Китанова. "Отказът на общинските съветници да приемат облигационния заем, ще доведе до съставяне на кризисен бюджет, който ще бъде намален с 6 млн лева. Това ще се отрази най-вече на спорт, култура и социалните дейности, включително намаляване на парите за детските градини", каза тогава Китанова.

През миналата година бе осигурен бюджет от близо 160 000 лева за клубовете, което бе с около 40 000 лева повече от предходната. Веднага се почувства това и в средите на спортните клубове, които получиха повече финикийски знаци в сметките си. По непотвърдена информация тази година в това перо ще бъдат записани около 20 000 лева, което на практика означава, че клубовете няма да могат да разчитат и на стотинка помощ. "Каква е точната цифра, която ще бъде предложена ще стане ясно до дни, но със сигурност ще бъде драстично намалена. Заради отказа на съветниците да приемат поемането на облигационен озаем, знаете в момента се преразглежда проекта за бюджет, който да им бъде предложен за обсъждане", коментира говорителя на Община Дупница Христо Апостолов.

Не е тайна, че по-голямата част от клубовете разчитаха изключително много на парите от Общината, с които финансираха състезания на състезателите от школите си, както и за закупуването на пособия и екипировка. При тази ситуация, положението на клубовете ще стане още по-тежко, а това ще рефлектира най-вече сред подрастващите, които ще бъдат лишени реално от повече състезания и пособия или изцяло ще отказват цели турнири.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

2 Коментари на Заради местния парламент в Дупница, режат здраво парите за спорт

  1. Анонимен // 29.01.2014 в 9:17 // Отговор

    Тия от снимката требе да бъдат съблечени като Петев. Това заслужават мръсници мръсни

  2. Анонимен // 29.01.2014 в 9:52 // Отговор

    А тях няма ли кой да ги отреже, че на мен ми писна вече от тях

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien