Започва асфалтирането на ул. „Бузлуджа“ до дни, валяците влязоха и по „Велико Търново“

До дни ще започне асфалтирането на ул.Бузлуджа в Дупница. Габьоните са вече изградени, а следващата стъпка е полагане на първи асфалтов пласт и изграждане на тротоари. Улицата е част от проекта "Интегриран градски транспорт", заедно с уличната инфраструктура на "Социални жилища", където вече е положен първия слой и се довършват тротоарите.

„Бузлуджа“ очаква асфалтиране и тротоари.

От фирмата-изпълнител започнаха от днес дейностите и по ул.Велико Търново, която също е част от проекта и ще бъде изцяло преасфалтирана и с изградени пешеходни площи. Подменена е подземната инфраструктура със средства, които кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев осигури безвъзмездно като допълнителни от държавния бюджет. Продължават ремонтните дейности и по другите улици в обхвата на проекта. Напълно премахната е детската площадка при градинката "Муструков", където ще бъде изградена изцяло нова по проекта, а демонтираните съоръжения ще бъдат ремонтирани и монтирани в други детски кътове.
Изкопни дейности свързани с подмяна на водопровод продължават и по ул."Венелин", където остават още около 150 метра до новото кръстовище, което ще бъде изградено на "Рампата". Да провери докъде са стигнали дейностите и днес бе зам.кметът на Общината Крум Милев. Цялата улица е също заложена за подмяна на тротоари и преасфалтиране, като премахването на старата настилка е вече в ход.  С изграждането й се очаква да поеме голяма част от автомобилния трафик и облекчи движението в централна градска част.
Print Friendly

3 Коментари на Започва асфалтирането на ул. „Бузлуджа“ до дни, валяците влязоха и по „Велико Търново“

  1. Иван Сотиров // 21.06.2019 в 8:20 // Отговор

    Добре, че идват избори! Сетиха се за улиците ама мноооого късно. Здрава улица не остана, а детските площадки през една година ги откриват и после ги развалят… за да ги модернизират наново! Спирките са без разписания и градския транспорт функционира както си решат шофьорите.

  2. Старата автогара е ОЖИВЕНА с много хора , НО е не пометена и мръсна, до
    чешмата в градинката/зад кафето/ винаги има пияници които пикаят където си искат,контейнери за разделно събиране сложени на тротоарите и се ходи по уличното платно,НИКАКВИ РАЗПИСАНИЯ на автобусите а само некролози , обяви за кредити и екскурзии.ТОВА е едно от лицата на ДУПНИЦА и не трябва да е в това състояние.

  3. Нина Иванова // 24.06.2019 в 15:39 // Отговор

    как не ви омръзна да критикувате, бе! нищо добро не виждате !

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien