Започна голямото гласуване за „Кмет на годината“, Община Дупница сред фаворитите в две категории

Голямото гласуване за престижната награда "Кмет на годината" започна. Националното онлайн гласуване ще продължи от 1 до 15 септември 2019 г. включително на познатата платформа kmetnagodinata.bg. В него участват кметовете на всички 265 общини в България.

Тази година гражданите ще оценяват работата на кметовете и екипите им в 9 категории, но за целия мандат 2015 – 2019 г.

Конкурсът "Кмет на годината” се организира за седма поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg. Победителите, събрали най-много гласове от националното онлайн допитване, ще бъдат обявени на тържествена церемония на 18 септември 2019 г. в зала 6 на НДК, гр. София и излъчена същата вечер в ефира на БНТ1 от 23,30 часа.

Оценката на хиляди граждани, които определят с вота си победителите в надпреварата "Кмет на годината”, се превърна във важен коректив за усилията, които местните власти полагат за развитието на поверените им общини, включително и в преобразяването на градовете с европрограми. Конкурсът и церемонията се утвърдиха като марка и ценно отличие за притежателите им.

Традиционно в конкурса за всяка от 9-е категории ще се гласува за малка община (с население под 20 000 жители), за средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и за голяма (с население над 50 000 жители).

Категории в „Кмет на годината” за мандат 2015-2019 г. са: Кмет на годината; Кмет на гражданите; Градска среда; Транспорт; Туризъм, култура, фестивали и традиции; Образование, спорт и младежки политики; Инвестиции и работни места; Социална община; Smart City.

Кметът на Дупница инж.Методи Чимев е с най-големи шансове за един от двата приза в "Средна" община – Градска среда след мащабните ремонти свързани най-вече с жк.Бистрица и "Интегриран градски транспорт", както и подмяната на подземна инфраструктура, както и за Социална община с, изграждането на нова детска градина, преходно жилище и десетките социални проекти, насочени към безплатно подпомагане на хора с увреждания.

Община Сапарева баня в лицето на кмета си Калин Гелев пък е сред водещите в категорията "Туризъм, култура фестивали и традиции" при "Малките" общини.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien