„Задържане под стража“ за 37-годишен дупничанин, обвиняем за кражба на лек автомобил в Яхиново

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на 37- годишния Костадин К. от Дупница. Той е привлечен като обвиняем кражба на лек автомобил от гараж в село Яхиново, при условията на опасен рецидив.
Деянието е извършено на 24.09.2020 г. В искането си прокуратурата посочва, че обвиняемият е имал предварителна информация, че собствениците отсъстват от дома си. Костадин К. моли свидетел по делото „да дойде до гаража му, за да изкара автомобила си“ и да наблюдава, дали идват автомобили, за да не стане ПТП. Обвиняемият влязъл в гаража през странична, незаключена врата, отворил вратите му и счупил лявото странично стъкло на автомобила, разбил ключалката му и изскубал жиците на таблото в опит да го запали. След като не успял, избутал заедно със свидетеля автомобила до черквата на селото, където го чакал с платформа друг свидетел по досъдебното производство. Обвиняемият получил пари, а свидетелят отпътувал с автомобила към село Крайници. По- късно е колата е установена в двора на свидетеля в село Крайници и той я е предал на разследващите органи.
Обвиняемият заяви пред съда, че съжалява за деянието и иска да възстанови щетите.
Видно от събраните доказателства по делото, може да се направи макар и само на пръв поглед обосновано предположение, че обвиняемият Костадин К. най- вероятно е съпричастен към извършване на деянието, за което е привлечен. Съдът счита, че е налице и другата задължителна предпоставка за вземане на най- тежката мярка за неотклонение – реална опасност от извършване на друго престъпление. Обвиняемият е многократно осъждан, предимно за престъпления против собствеността.
Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Костадин К. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, за кражба на лек автомобил, може да се обжалва и протестира, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien