Задържане под стража и гаранция за двама крадци реши съдът в Дупница

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев определи мярка за неотклонение „Задържане под стража”, по отношение на Антон М. /на 43 години/ и мярка „Парична гаранция“, в размер на 500 лв., по отношение на Иван Г. /на 20 години/. Антон М. е обвиняем за кражби и опит за отнемане на чужди вещи, извършени в град Бобов дол, а Иван Г. за съучастие с Антон М. при опита за кражба от кафене в града. Прокурор Михаил Крушовски от РП – Дупница бе внесъл искане за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение и на двамата.
Антон М. е обвиняем за 3 деяния от прокуратурата– за опит и за отнемане на чужди движими вещи. На 29.02.2020 година, от жилище в бл.14 в Бобов дол е отнета парична сума в размер на 380 лв. На 15.04.2020 г., от газостанция е отнет петжилен меден проводник, с дължина 13 м., на стойност 7, 15 лв. На 02.05.2020 година, от кафе- аперитив в централната градска част, в съучастие като съизвършител с Иван Г., Антон М. е направил опит да отнеме уеб камера, с usb кабел, монетник, стъклени бутилки с алкохол, парична сума в размер на 16, 48 лв. или чужди движими вещи на обща стойност 76, 84 лв., като опитът е останал недовършен, поради пристигане на служители на РУ- Бобов дол.
Антон М. е извършил престъплението при условията на опасен рецидив, осъждан е 17 пъти, в това число и на „лишаване от свобода“. Последното му наказание от 1 г. и 6 м. лишаване от свобода е изтърпяно на 26.11.2018 г.
Иван Г. е привлечен като обвиняем за опита за кражба от кафе- аперитив в центъра на Бобов дол, в съучастие с Антон М. 20- годишният младеж е осъждан 6 пъти до момента.
Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че именно обвиняемите са извършители на посочените престъпления и, че е налице реална опасност същите да извършат ново престъпление.
С оглед на данните за постоянната трудова ангажираност на обвиняемия Иван Г. във фабрика за обувки, получаваните месечни доходи в размер на 700 лева, младата му възраст и характеристиките на деянието в извършването, на което е обвинен, което е достигнало единствено до фазата на опита, съдът приема, че следва да бъде наложена като най-адекватна мярка за неотклонение – „парична гаранция“, в размер на 500,00 лева, която да бъде внесена в 7 – дневен срок от влизане в сила на определението, с което мярката за неотклонение е взета.
Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Антон М. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а на Иван Г. мярка „Парична гаранция“, може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien